3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ingyenes téli szünidei étkezés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.11.27. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös Város Önkormányzata – a gyermekvédelmi törvényben foglaltak alapján – már három éve kötelezően ellátandó feladatként, ingyenesen biztosítja a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére – ideértve azokat a kiskorúakat is, akik nem rendelkeznek intézményi (bölcsődei, óvodai vagy iskolai tanulói) jogviszonnyal.

     
     

    Ezen esetekben az Önkormányzat a szünidei étkeztetést a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, valamint az iskolai oktatásban részesülő gyermekek számára az iskolai szünetekben is a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon megszervezi.

    A következő szünidő a téli szünet, amikor a 2018. december 27-28-ai és 2019. január 2-ai munkanapokon térítésmentesen történik a rászoruló gyermekek ebédeltetése. Az Önkormányzat fokozott figyelemmel biztosítja a szünidei gyermekétkeztetés megszervezését is – a szülői kérelmek benyújtását és az ellátás megvalósulását – annak érdekében, hogy a rászoruló gyermekek törvényes képviselői teljes körű tájékoztatást kapjanak és ennek alapján részesülhessenek a gyermekeik a szünidei gyermekétkeztetésben.

    Az étkeztetést már igénylő szülők az ingyenes étkeztetés igénybevételének idejéről és pontos helyszínéről a szünetet megelőző napokban írásban ismét tájékoztatást kapnak majd. Amennyiben a gyermek újonnan vált jogosulttá a szünidei étkeztetésre és részére szülője/törvényes gondviselője az igénybevételhez szükséges nyilatkozatot még nem tette meg, úgy segítségért fordulhat a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Közigazgatósági és Intézményirányítási Igazgatóság intézményi referenséhez.


    Közösségi funkciók