3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ne bízza illetéktelenekre a hulladékot!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.11.28. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az Önkormányzat által szervezett, kötelezően igénybe veendő hulladék közszolgáltatás keretében évente egy alkalommal térítésmentesen vehető igénybe a házhoz menő lomtalanítás. A szolgáltatás keretében ingyenesen adható át a közszolgáltatónak minden olyan hulladék, ami a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem fér a kukába, vagy egy ingatlan eladás előtti kiürítésekor keletkezik.

     

    A helyi hirdető újságban rendszeresen jelennek meg „teljes hagyaték átvételét”, vagy „teljes lomtalanítás elvégzését” ajánló hirdetések. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a közszolgáltatón kívül bármely más személynek átadott hulladék jelentős része a közterületen, a patakmederben köt ki, és ehhez az illegális tevékenységhez a hagyaték, vagy a lomhulladék tulajdonosa tevékenyen hozzájárul. A hulladék tulajdonjoga csak a közszolgáltatónak történő átadással ruházható át, így az illegálisan lerakott hulladékért továbbra is az eredeti tulajdonos felel.

    Tájékoztatásául közöljük, hogy nem csak az engedély nélküli hulladékátvétel, hanem a közszolgáltatón kívül bármely személy részére történő hulladékátadás 50.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.

    A lakásfelújítás, építési tevékenység során keletkező hulladékok ártalmatlanításra történő szabályos átadását jellemzően az építési vállalkozó vállalja, ennek díját vállalási ára tartalmazza. Kérjük, hogy figyeljenek oda a lakásuk felújítása során keletkező hulladékok szabályos kezelésére, mert az illegális hulladékelhagyás esetén a hulladék eredeti tulajdonosa vonható felelősségre, illetve ellene szabható ki a hulladékgazdálkodási bírság.

    Az évi egyszeri lomtalanítás minden hulladék közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelet megillet. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy kizárólag a közszolgáltatónak adjon át hulladékot, senki másnak nincs joga lomtalanítást végezni!


    Közösségi funkciók