3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hagyományaink alkotják kultúránkat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.01.21. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-01-21 19:54
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Begovné Kasza Ágnes és Bolyky József vehette át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, amelyen Jankovics Marcell rajzfilmrendező mondott ünnepi köszöntőt. A rendezvény egyúttal a Kecskeméti Rajzfilmstúdió magyar népmese sorozatának képi világát bemutató kiállítás megnyitója is volt. Az ünnepi koncertet a Kaláka együttes adta.

     
     

    Ne mondjunk le a hagyományinkról - mondta a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen Jankovics Marcell a Mátra Művelődési Központban. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező ünnepi köszöntőjében arról beszélt: a földművesi gyökerű magyar kultúrát egyre jobban fenyegeti a globalizáció mindent összeolvasztó hatása, ezért a kultúrával foglalkozóknak fontos feladata, hogy a folytonosságot biztosítva segítsenek visszatalálni a fiataloknak saját hagyományaikhoz, vagyis kultúrájukhoz.

    Az ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetések, amelyeket idén Begovné Kasza Ágnes, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Bolyky József, a Pátzay János Zeneiskola nyugalmazott igazgatója vehetett át.

    Begovné Kasza Ágnes pedagógusi képzését követően 1985-ben került a gyöngyösi könyvtárba, s egy év után nevezték ki a gyermekkönyvtár vezetőjévé. Begovné Kasza Ágnes az elmúlt több mint harminc évben számos könyvtári rendezvényt nemesített hagyománnyá, melyek mindig egy célt szolgáltak: megszerettetni az olvasást a gyerekekkel. A gyermekkönyvtár vezetője idén vonul nyugdíjba.

    Magyar Kultúra Napja 2019

     
    27 kép
    Dátum: 2019-01-21 19:08:00
     

    Bolyky József zenepedagógusként 1971-ben került mint utazó tanár a Gyöngyösi Állami Zeneiskolába, melynek 33 éven át igazgatóhelyettese, majd 1997 és 2002 között igazgatója volt. Tanítványai közül tizenhatan a zenepedagógusi, illetve a muzsikus pályát választották. Zenei tehetséggondozásával alapozta meg többek között Gulya Róbert zongorista és világhírű zeneszerző, valamint Oláh Péter világhírű fuvolaművész karrierjét.

    A Kaláka együttes közreműködésével megtartott ünnepség végén Szilágyi Erzsébet, a Mátra Művelődési Központ egykori igazgatója pohárköszöntőjében megemlékezett a művelődési ház fennállásának 40. évfordulójáról. A volt igazgató szerint a háznak lelke van, amit az ott működő civil szerveződések, kisközösségek alkotnak, és ezek a közösségek ugyanúgy a kultúra nagykövetei, mint azok, akik a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés birtokosai. Szilágyi Erzsébet felhívta a figyelmet arra, hogy ezeknek a közösségeknek a megóvása a mindenkori döntéshozók feladata is.

    A ceremónia után a Kaláka együttes Valaki jár a fák hegyén című Kányádi Sándor emlékestjét mutatta be a Mátra Művelődési Központ színháztermében.


    Közösségi funkciók