3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nyáron már az új kerékpárúton lehet sportolni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.01.23. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Ha megszűnik a fagy és beköszönt a jobb idő, tovább folytatódhat a Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő kerékpárút felújítása – mondta Kiss Balázs Levente, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. munkatársa, aki hozzátette: a külterületeken 50-90 centiméterrel szélesítették ki a már meglévő alapot, és szintkitöltésre alkalmas aszfalttal látták el ott, ahol erre szükség volt.

     

    A projektmenedzser hangsúlyozta: a bicikliút korszerűsítése jelenleg a tervezett munka felénél tart, várhatóan május végén fejeződik be a teljes rekonstrukció.

    Mint kiderült, nem csak a téli időjárás, hanem egyéb jogi teendők miatt is szüneteltetni kell a kerékpárút felújítását. A kivitelezés megkezdését követően vált világossá ugyanis, hogy húsz évvel ezelőtt területrendezés nélkül adták át teljes hosszában a létesítményt, ami jelenleg legalább harminc különböző tulajdonban lévő telken halad keresztül. A munka folytatásához így utólag pótolni kell a területrendezést, és új műszaki dokumentációkra, engedélyekre is szüksége lesz a kivitelezőnek. Ebben a polgármesteri hivatal munkatársai segítik.

    Tavasszal a kiszélesített és megerősített alapot több rétegben aszfalttal és aszfaltráccsal stabilizálják. Ez a szénszálas járófelület segít majd abban, hogy a legfölső kopóréteg erős legyen, és minél később repedjen meg.

    Hasonló célt szolgál majd az egyetem kollégiumánál a bicikliút közvetlen közelében lévő veszélyes fák kivágása is, amit hatósági előírás is kötelezővé tesz.

    - Sok helyen a fák úgy megnőttek, hogy a gallyak tartják a légvezetéket, ez pedig baleset- és életveszélyes is egyben. Emellett a fagyökerek annyira megerősödtek, hogy megrongálták a kerékpárút alapját. A kivágni tervezett mintegy nyolc fa pótlásáról, az engedélyek szerinti előírásnak megfelelően, a kivitelező gondoskodik majd - tájékoztatott a projektmenedzser.

    A beruházás további változást is hoz a korábbiakhoz képest, ugyanis szintén hatósági előírásnak megfelelően a kisvasút és a kerékpárút kereszteződésében egy úgynevezett S-kanyarral módosítani kell az eredeti nyomvonalat.

    Kiss Balázs Levente kiemelte: habár a kerékpárút jelenleg építési terület, sokan ezt figyelmen kívül hagyják, és a figyelmeztető táblák, valamint a szalagozás ellenére sétára, futásra és kerékpározásra használják a bicikliutat. Sőt, több helyen munkagépekkel és személyautóval is ráhajtanak a még félig kész útalapra, kockáztatva, hogy a túlterhelés miatt megrongálódik az útalap.

    A projektmenedzser hangsúlyozta: életszerűtlennek tűnhet, hogy a munka szüneteltetése ellenére is lezárt területnek számít a kerékpárút, mégis arra kérik a kirándulókat, a sportolókat, valamint a gépjárművel közlekedőket, hogy a felújítás befejezéséig saját érdekükben, valamint az eredményes kivitelezés érdekében ne használják a Mátrafüredre vezető kerékpárutat.


    Közösségi funkciók