3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hinni kell az összefogásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.03. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2019-02-03 10:28
 
    Szerző: Juhász Marianna
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az est végére mintegy kétmillió forint gyűlt össze a gyöngyösi önkormányzat által szervezett idei városbálon. A magánszemélyek, vállalkozók és cégek adományán az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet és a Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány osztozik.

     
     

    - A városbál történetében egyedülálló, hogy egy szociális szövetkezet kapjon társadalmi összefogás révén anyagi támogatást. A közösség példaértékű tevékenységével hívta fel a figyelmet arra a sajátos munkára, amivel valóban a rászorulóknak nyújt segítséget - mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester, a bál egyik fővédnöke, aki kiemelte: a rendezvény jellemzője, hogy a bálozók és a támogatók jóvoltából befolyt adományt mindig azok kapják meg, akiknek a legnagyobb szükségük van arra, hogy segítő kezet nyújtsanak feléjük. Éppen ezért idén sem feledkeztek meg azokról a nehéz körülmények között élő, de tehetséges diákokról, akiknek tanulmányi előmeneteléhez immár nem először járulhattak hozzá az adakozók.

     

    A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete támogatásával megrendezett bál megnyitóján Hiesz György polgármester Aradi Máriának, az Almavirág szövetkezet alapítójának és Szekrényes Tamásnak, a diákokat segítő közalapítvány kuratóriumi elnöknek átadta azt az ajándékkártyát, ami az addig összegyűlt egymillió forintos adományt jelképezte. Ezt az összeget az este során a tombolaeladásból és egy árverésből származó további csaknem egymillió forint gyarapította.

     

    A város vezetőjét követően a támogatottak is köszönetüket fejezték ki a segítőknek. Aradi Mária elmondta: kezdeményezése, a Kincses-barlang elnevezésű szociális adományboltokat üzemeltető szövetkezet egyebek között azért lehet sikeres, mert mindig is hitt az összefogásban. A városbáli támogatásból pedig tovább bővítik a huszonöt divízióval működő szövetkezet tevékenységét. Egy varrodát szeretnének kialakítani, ahol használt ruhákból újat alkothatnak.

    Szekrényes Tamás, az immár megújult tagsággal működő Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány újonnan megválasztott kuratóriumi elnöke pedig ígéretet tett arra, hogy a jövőben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tehetséges, szorgalmas iskolások kibontakozását anyagi nehézségek ne gátolják.

     

    Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon a hagyományokhoz híven fiatal, helyi művészek, többek között Kákonyi Panna Kata, Szabó Cintia, valamint Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor szórakoztatta a bálozókat, akik a Kékes étterem által felszolgált vacsora mellé a Mátrai Hegyközségi Tanács által felajánlott, fogásokhoz illő, mátrai borvidéki borokat kóstolhattak.

     

    A városbálban szintén fővédnökséget vállaló Jeffrey Chin, a Gyöngyösön gyárat építő Giant kerékékpárgyártó cég európai divízióvezetőjének felajánlásával az adakozó közönség egy offroad kerékpárra licitálhatot. Az árverésből származó 400 ezer forint szintén a jótékonysági összeget gyarapította. A bál történetének első árverésén Szabó-Lukovszki Boglárka, a B-Club Spinning terem tulajdonosa ajánlotta a legmagasabb összeget a terepkerékpározásra tervezett bicikliért.

    Városbál 2019

     
    98 kép
    Dátum: 2019-02-03 10:25:00
     


    Közösségi funkciók