3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tisztelet és megbecsülés jár az ápolóknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.22. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Czímer Tamás

    - Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének - kezdte köszöntő beszédét Nádudvari Piroska, minőségügyekért felelős ápolási igazgatóhelyettes az első magyar főápoló emlékét őrző tábla előtt a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen.

     
     

    Kiemelte: a Bugát Pál Kórházban közel 350-en vannak, akik nővérként, betegápolóként, asszisztensként, szakasszisztensként, betegszállítóként, műtősként a közvetlen betegápolásban vesznek részt, és ők azok, akik a gyógyító munka alappillérei ebben az intézményben is. Az évi 20 ezer fekvőbeteg és több mint 400 ezer járóbeteg szakszerű, gondos ellátása nem kis felelősséget és terhet jelent a mindennapokban.

    Fotó: Czímer Tamás

    - A szakdolgozói pálya veszni látszó társadalmi megbecsülésének folyamata elindult, és az ígéretek szerint folytatódni is fog. Viszont úgy gondolom, hogy a szakma tekintélyét mi tudjuk visszaállítani magunknak azzal, ha megfelelő példát mutatunk betegeinknek és szeretteiknek. Ez persze nem egyik naptól a másikig tartó folyamat, de bízom benne, hogy eljön az az idő, amikor újra „kedves nővérkék” leszünk. Biztos vagyok benne, hogy mi ezért erőn felül is próbálunk mindent megtenni - mondta az igazgatóhelyettes.

     
    Fotó: Czímer Tamás

    Az ápolókat köszöntő Weisz Péter főigazgató hangsúlyozta: mind szakmailag, mind emberileg kiváló szakdolgozói csapat dolgozik a Bugát Pál Kórházban, amire, mint vezető nagyon büszke, és akikre a betegek mindig számíthatnak. Külön gratulált Fehérné Dudás Ibolya ápolónak, aki Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a központi ünnepségen.

     

    A kórház vezetése mellett emlékező koszorút helyezett el a MESZK Helyi Szervezete nevében Horváth Katalin főnővér és Bazsó Judit, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője is.


    Közösségi funkciók