3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ingatlan eladó - Pesti út 2

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.03.04. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Képviselő-testület felajánlja értékesítésre a gyöngyösi 2369 hrsz alatt felvett, természetben Gyöngyös, Pesti út 2. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő 1268 m2 alapterületű lakóház, udvar megnevezésű, műemléki ingatlanát.

     

    Az ingatlan értékesítési indulóára: bruttó 38.300.000,-Ft

    A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 14. 10.00 óra

    A pályázatok benyújtásának helye: Gyöngyös Város Polgármesteri Hivatal

    Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoport

    3200 Gyöngyös, Fő tér 13. földszint 19. sz. iroda

    A pályázatok elbírálásának határideje: A Képviselő-testület 2019. márciusi soros ülése.

    Az Önkormányzat a pályázati eljárást indokolás és jogkövetkezmények nélkül eredménytelennek nyilváníthatja.

    Pályázati feltételek:

    1. A pályázaton való részvételre az jogosult, aki a pályázat benyújtásával egyidejűleg a pályázati biztosíték összegét a kiíró rendelkezésére bocsátja (a pályázati biztosíték befizetése a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjánál beszerezhető csekken, illetve a Raiffeisen Bank Rt-nél vezetett 12001008-01519125-00200002 számú letéti számlára történő átutalással teljesíthető). A pályázati biztosíték bankgarancia formájában is nyújtható. A pályázati biztosíték mértéke az adott ingatlan indulóára nettó összegének 10 %-ával azonos összeg. A pályázati biztosíték a vételár összegébe beszámít.

    2. Az induló ár alatti ajánlat érvénytelen.

    3. Amennyiben a pályázati felhívásra kettő, vagy több érvényes pályázat érkezik, zártkörű pályázati tárgyalást tartunk, amelyen csak az érvényes ajánlatot tevők vehetnek részt.

    4. Amennyiben a pályázó a pályázatot a határidő letelte előtt visszavonja, valamint, ha a pályázat érvénytelen vagy eredménytelen, továbbá a pályázat elbírálása után annak a pályázónak, aki nem vált a pályázat nyertesévé, a pályázati biztosítékot az elbírálást követő 8 napon belül visszautaljuk.

    5. A pályázat elnyerésével a biztosíték foglalóvá válik, melyet a nyertes pályázó elveszít, amennyiben a szerződéskötést elmulasztja az elbírálást követő 30 napon belül.

    6. Amennyiben a szerződéskötésre a megadott határidőben a nyertes hibájából nem kerül sor, úgy a soron következő pályázó lép a helyébe.

    7. Amennyiben a vevő az adásvételi szerződésbe foglalt fizetési határidő tekintetében legalább 30 napos fizetési késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.

    8. Az értékesítés költségei - beleértve az ingatlanforgalmi értékbecslés munkadíját és az igazgatási szolgáltatási díjat - a vevőt terhelik.

    9. Vevő tudomásul veszi, hogy a Nemzeti vagyontörvény alapján a bruttó 5 000 000 Ft értéket elérő ingatlanokra vonatkozóan a Magyar Államnak elővásárlási joga van.

    10. Az általános jogszabályokon (Ptk., stb.) kívül az ügyletre alkalmazni kell az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016. (III.25.) önkormányzati rendeletet is.

    11. A pályázatot zárt, címzetlen, feladót, más jelet nem tartalmazó borítékban, ármegjelöléssel az ingatlan helyrajzi számának megjelölésével kérjük benyújtani a Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjához.

    12. A pályázatnak tartalmaznia kell:

    a) a szerződés megkötéséhez szükséges adatokat:

    • a pályázó magánszemély családi és utónevét, születési családi és utónevét, születési helyét, születési évét, anyja nevét, lakcímét, személyi azonosítóját, adóazonosítóját, továbbá pénzintézeti folyószámlaszámát,

    • a statisztikai számjellel rendelkező szervezet megnevezését, székhelyét és törzsszámát, adószámát, pénzintézeti bankszámlaszámát, valamint csatolnia kell a cégkivonatot (vállalkozói engedélyének másolatát), és aláírási címpéldányt;

    b) az árajánlatot, a vételár megfizetésének módját, idejét;

    c) pályázó azon nyilatkozatát, hogy a pályázati feltételeket elfogadja.

    12. A pályázati tárgyalás szabályai:

    a) A pályázati tárgyalás lefolytatása a pályázat kiírójának, vagy az általa megbízottnak a feladata.

    b) A pályázati tárgyaláson a levezető elnökön és a jegyzőkönyvvezetőn kívül az érvényesen pályázók (legfeljebb 3 fő képviselő/ajánlattevő) vesz részt.

    c) A pályázati tárgyalásról folyamatosan vezetett jegyzőkönyv készül (az ajánlatokat a pályázók nevével együtt rögzítik), amelyet valamennyi résztvevő aláír.

    d) A licit alapja a beérkezett érvényes pályázatban szereplő legmagasabb árajánlat, a licitlépcső összegét a pályázat kiírója határozza meg.

    e) A pályázati biztosíték a pályázati tárgyaláson való részvételtől a szerződés megkötéséig bánatpénzzé, szerződéskötéskor foglalóvá alakul, melyet a vételárba be kell számítani, a további ajánlattevőnek 8 napon belül vissza kell utalni.

    f) A tárgyalás megkezdésekor a levezető elnök

    • ismerteti a beérkezett pályázatokat,

    • tájékoztatja a résztvevőket a pályázati tárgyalás szabályairól, a licitálás módjáról,

    • felhívja a figyelmet a pályázattól való visszalépés következményeire.

    g) A levezető elnök a licitálás eredményét kihirdeti, és ez alapján megállapítja a pályázók sorrendjét. A pályázat eredményét a hatáskör gyakorlója állapítja meg.

    h) A szerződést a pályázati eljárást követő 30 napon belül meg kell kötni.

    i) Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést határidőben neki felróható okokból nem köti meg, úgy tekintendő, hogy a szerződés megkötésétől eláll, ez esetben a bánatpénz összegét a pályázó elveszíti.

    j) A megkötött adásvételi szerződés alapján a teljes vételárat a szerződésben foglalt határidőben meg kell fizetni, amennyiben a vevő legalább 30 napos késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.

    További információ: Polgármesteri Hivatal, Jegyzői Iroda Vagyonkezelő csoport: dr. Birizdó Éva 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., udvari jobb oldali épület földszint 19. sz. iroda. Telefon: 37/510-309, Lakatosné Szöllősi Andrea 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., udvari jobb oldali épület földszint 20/2. sz. iroda. Telefon: 37/510-306, illetve az ingatlan megtekinthető előzetesen egyeztetett időpontban: Városgondozási Zrt. Kerek István 3200 Gyöngyös, Kenyérgyár u. 17., Telefon: 37/311-731, Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. Kósa Miklós 3200 Gyöngyös, Fő tér 10. Telefon: 30/194-5571.


    Közösségi funkciók