3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Működik a szabályozás, de sokan vannak, akik nem tartják be

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.03.08. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-03-08 12:32
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Jelentősen enyhült a parkolóhelyek telítettsége a feltételekhez kötött várakozási övezetekben, ám sok autós még fél év után sem tartja be a szeptemberben bevezetett szabályokat.

     
     

    A lakók állandóvá vált parkolási nehézségei miatt döntött úgy tavaly nyáron a gyöngyösi képviselő-testület, hogy feltételekhez kötött várakozási övezetet alakít ki az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékén. A 2018. szeptember 15-e óta érvényben lévő szabályozás értelmében a táblákkal jelzett körzethatárokon belül a parkolókártyával rendelkező helyi lakosok kivételével legfeljebb két órán át lehet várakozni, és a parkolási idő kezdetét egy papírboltban beszerezhető műanyag vagy papír tanulóórán kell jelezni, azt a szélvédő mögött, jól látható módon elhelyezve. Az önkormányzat azoknak az autósoknak, akik hosszabb időre szeretnék letenni járműveiket, ingyenesen használható P+R parkolókat jelölt ki, amelyeknek a helyét szintén táblák mutatják. Az új szabályok bevezetésekor az önkormányzat több ezer tájékoztatót osztott szét a két érintett területen parkoló járművek vezetői között, november 1-jéig pedig csak figyelmeztette a szabálytalankodókat, eljárást ellenük nem indított, és bírság megfizetésére sem kötelezte őket.

    Az első néhány hónap tapasztalatai alapján az önkormányzat enyhített a parkolás feltételein. A tavaly decemberi módosítás óta az autóbusz-pályaudvar környékén csak munkanapokon 8 és 16 óra között érvényesek a korlátozások, míg a toronyház környékén minden nap 7 és 19 óra között kell betartani a kétórás parkolási rendeletet.

    Hasonló rendszer számos városban működik, és a rendelkezés Gyöngyösön is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a parkolók telítettsége jelentősen enyhült, míg a jellemzően egész napra otthagyott járművek a P+R parkolókba mentek. A parkolók használatát ellenőrző Városrendészet statisztikái szerint azonban sok autós még most sem tartja be a több mint fél éve érvényben lévő szabályokat. Január 17-e és február 20-a között a közterületfelügyelők mintegy 340 gépjárművezetővel szemben intézkedtek a szabályok megszegése miatt. Ezeknek az eseteknek több mint fele csak figyelmeztetéssel zárult, az önkormányzat célja ugyanis nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás.

    Az önkormányzat ismét felhívja az autósok figyelmét a szabályokra, és arra kér minden járművezetőt, hogy a parkolók használatakor a zónahatárokon kihelyezett táblákon foglaltak szerint járjon el.


    Közösségi funkciók