3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Balázs József: több milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a térségbe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.21. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Több mint két és fél milliárd forint fejlesztési támogatás jutott az elmúlt másfél évben Gyöngyösre – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Balázs József, a térség országgyűlési képviselője.

   

  Már több, mint 2,6 milliárd forintnyi fejlesztés jutott el különböző gyöngyösi közintézményekbe, vállalkozásokhoz, illetve civil szervezetekhez és egyházakhoz a 2011 tavaszán indult Új Széchenyi Terv pályázati forrásaiból -jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Balázs József (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.

  Mint hozzátette: a kistérség egyéb települései is 1,8 milliárdnyi fejlesztéssel gazdagodhatnak a második Orbán-kormány eddigi tevékenysége nyomán. Ez összesen 4,4 milliárd.

  A részletekről szólva elmondta: a 136 térségi nyertes pályázat mintegy kétharmada, 96 projekt gyöngyösi illetőségű fejlesztés. A Gyöngyösi Ipari Park jutott az egyik legnagyobb támogatáshoz, az ipari park üzemeltetői 354 millió forintot fordíthatnak infrastruktúra-fejlesztésre.

  - Mint ismert, az elmúlt ciklusok ügyetlenkedései után hamarosan idetelepül egy nemzetközi nagyvállalat, a Procter And Gamble új egysége, és további hangsúlyos szereplők is érdeklődnek a Gyöngyösi Ipari Park iránt – húzta alá a képviselő.

  A térségben mindemellett több nagy víz-, illetve szennyvízrendezési program is elindult, vagy kezdődik rövid időn belül. Ilyen a 200 milliós nagyrédei patakmeder-rekonstrukció, vagy több falu – közöttük Abasár, Visonta, Detk, Pálosvörösmart, Szűcsi, illetve Gyöngyössolymos - közös vízrendezési projektje. Csaknem egy tucat település szilárdhulladék-lerakó telepét számolják fel egy másik uniós pályázat jóvoltából.

  Több száz embernek jelent majd jobb életminőséget a domoszlói szennyvíz-program is – ez egy olyan jelentős, önmagában 900 milliós projektet takar, amely az összesen több mint négymilliárdnyi térségi nyertes beruházáson túl számolható. 1,3 milliárd forint értékű a karácsondi szennyvíz-beruházás is, és több mint száz további benyújtott projektterv vár elbírálásra a közeli jövőben.

  Ugyancsak többmilliárdos térségi segítség az állam által kezdeményezett önkormányzati adósságrendezési program, amely csak Gyöngyös számára közel hárommilliárdos adósság-elengedést jelenthet, de a Mátraalja többi önkormányzata is több száz milliós könnyebbségre számíthat a következő évek helyhatósági gazdálkodását tekintve - fejtette ki Balázs József, aki szerint mindent összevetve a mátraaljai kistérség települései 8-10 milliárd forint összértékű fejlesztéssel, illetve kormányzati pénzügyi segítséggel zárhatják az idei esztendőt. Hangsúlyozta azt is: ezek az eredmények már nem minősülnek áthúzódó projekteknek, kizárólag az új kormány eredményes gazdaságélénkítő tevékenységének, a helyi összefogás sikerének és a gyöngyösi térség lobbierejének pontos bizonyítékai.


  Közösségi funkciók