3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Visszaélnek a város nevével: álhírek és hazug állítások a Facebook-on

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.03.26. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Áloldalak élnek vissza a város nevével a Facebook-on, és tesznek közzé hamis, félrevezető információkat. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, legyen gyanakvó, és ne higgyen a rosszindulatú félretájékoztatásnak.

     

    A város nevével visszaélve tesz közzé félrevezető, sok esetben hamis információkat egy Facebook-oldal, amely magát Gyöngyös városnak adja ki. Az oldal a napokban a város nyertes európai uniós pályázatainak listáját tette közzé, azt sugallva, hogy a támogatás formájában kapott összegeket az önkormányzat nem a szabályok szerint használja fel. Az igazság azonban az, hogy a még el nem indult pályázatok forrása a Magyar Államkincstárnál vezetett számlákon van, onnan csak abban az esetben hívható le, ha a beruházások elkezdődnek. Így történt ez a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak helyreállítását is tartalmazó pályázat, vagy a Mátra Művelődési Központ nemrég indult energetikai korszerűsítése esetében is.

    Az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak a Gyöngyös Város Hivatalos Oldala néven üzemeltett Facebook-oldalon közzétett információkért vállal felelősséget, ez az egyetlen oldal ugyanis, amit az önkormányzat a Facebook-on üzemeltet. Más, a város nevével visszaélő oldalak tartalmát nem áll módjában ellenőrizni. A megjelentett hamis információkra az önkormányzat felhívja az üzemeltetők figyelmét, mint tette ezt annak a posztnak az esetében is, amely azt állította, hogy a gyöngyösieknek belépőjegyet kell váltaniuk az Orczy-kert meglátogatásához. Az önkormányzat helyreigazító hozzászólását a moderátor törölte, a bejegyzést pedig félreérthető formában hagyta fenn az oldalán. Arra kérünk mindenkit, kezelje gyanakvással azokat az információkat, amelyeket a város nevében ismeretlenek tesznek közzé kihasználva a Facebook által nyújtott adminisztrátori anonimitás lehetőségét. Ezek a téves, hazug információk ugyanis alkalmasak a lakosság félrevezetésére, és a város politikai békéjét is veszélyeztetik. A visszaélésekről szóló sugalmazás sérti az önkormányzatot, a pályázatokat bonyolító Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. jó hírnevét, és a város közös sikerét erodálja.

    Az önkormányzathoz az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett arról, hogy azonosíthatatlan telefonszámról érkező hívások során közvéleménykutatás keretében tesznek fel a várossal és a politikai hangulattal kapcsolatos kérdéseket. Fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy ilyen esetben csak akkor válaszoljanak a kérdésekre, ha megbizonyosodtak arról, hogy személyes adataikat és válaszaikat egymástól elkülönítve, a vonatkozó törvényi előírások szerint, kellő gondossággal kezelik.


    Közösségi funkciók