3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Fontossági sorrendben végzik a parkgondozási feladatokat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.01. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdődtek a tavaszi parkgondozási munkák Gyöngyösön. A feladatokat tervezetten, fontossági sorrendben, a lakossági észrevételek figyelembevétele mellett végzik a szakemberek.

     

    Javában folynak a fák, bokrok, cserjék ápolásának tavaszi munkálatai, a gallyazások, a száraz fák kivágása, a sövények nyírása. E munkálatok legnagyobb részét a fásszárú növények ápolására, parkok, zöldterületek fenntartására - közbeszerzési eljárás eredményeként - az önkormányzattal szerződött szakértő cég, a ZÖFE Kft. végzi.

    A munkákat éves ütemterv alapján, szervezetten végzik, melyet a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága koordinál. A tél végével, a hó olvadásával láthatóvá vált, hogy a tavalyi évben a közműkezelők által végzett, burkolatbontással járó karbantartási munkák utáni park, zöldfelület helyreállítás nem, vagy nem megfelelően történt meg. A helyszínen maradt törmelékek, betondarabok, kövek kiszedése és elszállíttatása jelentős erőket von el a tényleges parki munkáktól, mert a kivitelezők nem takarítottak el maguk után megfelelően.

    A 2019-ben már elvégzett tervszerű faápolási és gallyazási munkákon túlmenően idén is jelentős mennyiségű - szintén fák gallyazására és kivágására irányuló - igénybejelentés érkezett a polgármesteri hivatalba. Sajnálatos módon a faápolási, gallyazási munkák legnagyobb része - a faállományunk korából adódó mérete miatt - csak kosaras autóról végezhető, ami sokkal költségesebb a földről, vagy hosszabbítóval elvégezhető munkáknál, és a technikai feltételek szűkössége miatt csak hosszú - több hetes vagy hónapos - határidővel. Különös jelentősége van tehát a gallyazási munkák fontossági sorrendjének, mert az anyagi forrás, a technikai és humán erőforrás szűkössége és bizonytalansága miatt a kevésbé indokolt gallyazások elvégzése szükségszerűen távoli, nehezen tervezhető időpontra tolódik.

    Fentiekre való tekintettel tisztelettel kérjük türelmüket és megértésüket, mert minden tapasztalható nehézség ellenére mi azon dolgozunk és igyekszünk, hogy a hozzánk beérkezett lakossági igényekből adódó feladatokat minél hamarabb elvégezzük, illetve elvégeztessük.

    Kérjük továbbá szíves együttműködésüket, hogy a faápolási munkákkal aktuálisan érintett parkolók szabadon hagyásával segítsék munkánkat.


    Közösségi funkciók