3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Fiatalok kitüntetése: csak a tétlenségből nem lehet tanulni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.05. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-04-05 11:59
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A városi diáknapon adták át a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, a Művészetekért és a Közösségért díjakat. A kitüntetettek mindegyike a Berze Nagy János Gimnázium jelenlegi vagy volt tanulója, akik Gyöngyös iránti elköteleződésükkel és szorgalmukkal kívánnak példát mutatni diáktársaiknak.

     
     

    A legtehetségesebb fiatalok elismerésére alapított kitüntetésekkel az önkormányzat példát szeretne állítani a diákok elé, megmutatva, hogy van értelme a tanulásnak, a kitartó munkának és a gyakorlásnak - fogalmazott ünnepi köszöntőjében Hiesz György polgármester, aki arra is emlékeztett: a város tizenötödik alkalommal adja át a 2003-ban alapított díjakat a különböző területeken kiemelkedő teljesítményt mutató diákoknak.

    A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért kitüntetést idén Tolmayer Anna vehette át a városi diáknap keretein belül megrendezett ünnepségen. Tolmayer Anna óvodáskora óta rendszeres résztvevője mesemondó versenyeknek, országos megmérettetéseken szerzett első- és különdíjakat. A Berze Nagy János Gimnázium tanulójaként, az ottani művészeti körben ismerkedett meg a képzőművészetekkel, a Pátzay János Zeneiskolában fuvolázni tanult, több hangszeren játszik, fest és fotózik. A bristoli egyetemen szerzett művészettörténeti diplomát, jelenleg a mesterképzés hallgatója a Pécsi Tudományegyetemen. Évek óta aktívan részt vesz a gyöngyössolymosi alkotótáborban, mely diákoknak enged betekintést a képzőművészetek világába.

    A Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elismerést Spisák Bence, a Gyöngyös Városi Diáktanács alapítója kapta. Spisák Bence a Kálváriaparti Általános Iskola tanulójaként kezdte diákönkormányzati szerepvállalását, később a Berze Nagy János Gimnáziumban folytatta közösségért végzett munkáját. 2014-ben és 2017-ben az Országos Diákparlament Heves megyei küldöttjeként számos oktatással kapcsolatos elképzelést, felvetést közvetített a döntéshozók felé. A ma hetven taggal és több mint százötven szimpatizánssal rendelkező Gyöngyös Városi Diáktanácsot Spisák Bence és társai azzal a céllal alapították, hogy a város általános- és középiskoláinak diákönkormányzatait összefogva segítsék a tanulói érdekképviseletet, népszerűsítsék az önkéntességet, és javítsák az iskolák diákjai közötti kapcsolatot. Spisák Bence két évig volt a szervezet elnöke, jelenleg az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának másodéves hallgatója.

    Veres Tamás, a Berze Nagy János Gimnázium végzős hallgatója a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért kitüntetést vehette át. Veres Tamás szintén a Kálváriaparti Általános iskola növendéke volt, s általános iskolás kora óta számos fizikai, kémiai és biológiai versenyen ért el első helyezés, és több nemzetközi versenyen képviselte már hazánkat. 2017-ben kapcsolódott be a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet nanokémiai kutatócsoportjának munkájába, és a mai napig hetente egy napot a kutatólaboratóriumban tölt. Kutatásának célja egy olyan eljárás kidolgozása, amely a daganatos betegségek kiegészítő terápiás kezelése lehet. Kutatásával eső helyezést ért el egy középiskolás diákok számára rendezett konferencián, eredményeit pedig a 11. Nemzetközi Kolloidkémiai Konferencián angol nyelven mutatta be.

    A kitüntetett diákok nevében Tolmayer Anna mondott köszönetet Hiesz György polgármesternek, amiért mindig nyitottan fordul a fiatalok felvetései felé, és azt mondta: bármerre járjon is az országban vagy a világban, mindenhol büszkén vallja magát gyöngyösinek. A fiatal művészettörténész diáktársai felé fordulva a szorgalmas munkára hívta fel a figyelmet, mert „mindenből lehet tanulni, csak a tétlenségből nem.”

    A kitüntetések átadását követően Ferenczy Tamás, az önkormányzat ifjúsági- és sportbizottságának elnöke pohárköszöntőjében arra kérte a fiatalokat, hogy ha tanulmányaik során el is veti őket a sors Gyöngyösről, mindig legyenek büszkék szülővárosukra, ahogy Gyöngyös büszke is rájuk, ha pedig tehetik, térjenek haza, hogy megszerzett tudásukat itthon kamatoztathassák.

    Kitüntetett fiatalok

     
    13 kép
    Dátum: 2019-04-05 11:56:00
     


    Közösségi funkciók