3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Háromnapos borünneppel indul a nyár Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.07. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Számos újdonsággal várja a bor- és zenekedvelőket a Mátrai Bornapok háromnapos ünnepe Gyöngyös Fő terén május 17-e és 19-e között. A fesztiválon fellép az Irie Maffia, a P. Mobil és az Irigy Hónaljmirigy, de a Muzsikál az Erdőből is ízelítőt kapnak majd a kilátogatók.

     
     

    Ahogy minden évben, idén is a mátrai borok ünnepével veszi kezdetét a nyár Gyöngyösön. A Mátrai borvidék legjelentősebb borászai kínálják majd gyümölcsös, friss, üde zamatú boraikat a borvidék fővárosának Fő terén, és a háromnapos fesztivál alatt többek között arra is fény derül, melyik bor viselheti egy éven át a Gyöngyös Város Bora címet.

    A Mátrai Bornapok a megszokott fesztiválhangulattal várja majd az érdeklődőket, fellép többek között az Irie Maffia, a P. Mobil és az Irigy Hónaljmirigy, de minden korosztály megtalálja a számára érdekes előadást. Legyen az néptánc, színházi előadás, kutyás bemutató, klasszikus zene vagy éppen operett.

    Idén számos újdonságot hoznak a szervezők a fesztivál programjába. Az egyik ezek közül egy kis ízelítő a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvény hangulatából, ugyanis a Bugát Pál téren, a város szívében álló hatalmas fák árnyékában tapasztalhatjuk meg, milyen, amikor az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés vár minden résztvevőre. Az idei év másik különlegessége, hogy a borászatok helyi éttermekkel együttműködve mutatják be Gyöngyös gasztronómiáját. Az éttermek kifejezetten a helyi borokhoz álmodták meg a helyben készített ételeket, ami felejthetetlen gasztrokulturális élményt nyújt majd.

    Az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítvány és Paulenka Borbála szervezésében Városi Jótékonysági Futás csatlakozik a programsorozathoz, mellyel az egyik gyöngyösi gyermekorvosi rendelő megújítását támogathatják a nevezők, az előjelentkezőket és a legjobbakat ajándékkal jutalmazzák.

    Természetesen ebben az évben is színes vásári forgatag várja a látogatókat, így garantálható, hogy mindenki megtalálja majd a számára szimpatikus vásárfiát. Minden adott lesz tehát ahhoz, hogy ismét egy jó hangulatú fesztivállal indítsuk a nyári szezont Gyöngyösön május 17-e és 19-e között a Mátrai Bornapokon.


    Közösségi funkciók