3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Legyél „jófej”, mossál kezet!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.09. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    A díjazottak az alkotások karéjában
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. A külső környezettel érintkezésbe kerülő bőrfelszínek közül a kéz tekinthető a legszennyezettebbnek, esetenként a legfertőzőbbnek. Ezért a gyakori, alapos kézmosás a fertőzések megelőzésének egyik legegyszerűbb módja. Erre hívta fel a figyelmet a Bugát Pál Kórház kézhigienes programsorozata, mely a LEGYÉL „JÓFEJ”, MOSSÁL KEZET! címet kapta.

     
     

    Ezt a mottót választotta a kórház, mikor rajzpályázatot hirdetett általános iskolások számára. A/3-as méretű, bármely technikával készített alkotással lehetett nevezni. 80 szebbnél szebb, ötletes, kreatív, technikákban is gazdag alkotás érkezett, és már látható a gyógyító intézmény aulájában.

    A pályázók a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola, a Nagyfügedi Arany János Általános Iskola és a Markazi Várvölgyi Általános Iskola diákjai közül kerültek ki. A 11 év alattiak közül első helyezett Leblanc Gréta, második Koncsos Kristóf, a harmadik helyezett: Fodor Bence. Mindhárman a Felsővárosi Általános Iskola diákjai. A 11 év felettieknél első helyezett: Durányik Zsófia, második helyezett: Polyák Laura, mindketten a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákja. A harmadik helyezést Horváth Renáta, a Nagyfügedi Arany János Általános Iskola tanulója érdemelte ki. Külön díjat kaptak: Leblanc Hanna, Együtt Ramóna Kiara, Száz Fruzsina, és Baják Ágota, akik a Felsővárosi Általános Iskola tanulói. Különdíjat érdemelt még szép alkotásával Rajna Debóra, és Kerschner Kincső akik az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola tanulói és Mága Dorina, a Nagyfügedi Arany János Általános Iskola diákja.

    Köszönet és elismerés jár a felkészítő tanároknak, hogy biztatták tanítványaikat a pályázaton való részvételre és segítették őket, hogy ilyen kreatív rajzok szülessenek. Felsővárosi Általános Iskola: Pestiné Barna Julianna és Róka Ágnes. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola: Szabolcska Éva. Abasári Aba Sámuel Általános Iskola: Medve Tamásné, Nagyfügedi Arany János Általános Iskola: Rudasné Benei Rita.

    A programsorozat sikerét támogatják: Gyöngyös Város Önkormányzata, a Bugát Pál Kórház, a Bugát Pál Kórház Alapítvány és a Mátra Művelődési Központ.


    Közösségi funkciók