3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kreatív pályázati felhívás - Európai Mobilitási Hét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.14. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-05-14 09:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, ”Sétálj velünk!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

   

  A pályázat témája:
  A 2019. évi Európai Mobilitási Hét szlogenje, a ”Sétálj velünk!” a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet.

  A különböző közlekedési módokat okosan megválasztva hamarabb eljuthatunk a célállomásra. Emellett érdemes beiktatni a gyaloglást a mindennapi közlekedésünkbe. Testünk igényli a mozgást, de legtöbbünk csak egy képernyő vagy egy íróasztal előtt ülve tölti el hétköznapjai jelentős részét. Találjunk helyet a napi életvitelünkben is egy kis mozgásnak, és máris jobban fogjuk érezni magunkat, és még pénzt is spórolhatunk vele. Rövidebb-hosszabb távokat gyalog megtéve a városban sok új élménnyel gazdagodhatunk. Jobban odafigyelhetünk egymásra, a gyerekekre, az idősekre vagy a mozgásukban korlátozottakra. Élvezhetjük a közparkok, sétányok nyugalmát, jó levegőjét, a játszóterek vidámságát, akár kutyánkat is magunkkal vihetjük.

  Azok a települések, ahol kényelmesen és biztonságosan lehet sétálni, ahol az egyéni járműhasználat miatt nem alakulnak ki torlódások, vonzóbbak is egyben, és jobb életminőséget biztosítanak. Bizonyított, hogy napi 25 perc intenzív gyaloglás akár hét évvel is megnövelheti az ember élethosszát.

  A beküldendő pályázati anyagok mutassanak be valós vagy elképzelt ideális lehetőségeket egy gyalogosbarát településre. Ábrázolják azt, hogy a séta hogyan segíti elő természetes és épített környezetük védelmét és a saját egészségük megőrzését. A pályázati alkotások mutassák be, hogy a helységeken, városokban és községekben belül rövidebb-hosszabb távolságokat is meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybe vételével, akár sétálva vagy kerékpározva. A művek hívják fel a figyelmet a környezetünkre és az egészségünkre gyakorolt kedvező hatásokra, pozitív élettani következményekre.

  Nevezési kategóriák:
  A. rajz

  B. szabadon választott, kreatív alkotás

  C. fotó

  Egyéni korosztályok:
  1. óvodás

  2. általános iskola, 1-2. osztályos

  3. általános iskola, 3-4. osztályos

  4. általános iskola, 5-8. osztályos

  5. középiskolás

  6. felnőtt

  Minden nevezési kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:
  a) óvodás korcsoport

  b) iskolás korcsoport

  c) felnőtt korcsoport

  d) családi alkotások

  A pályázatra a határon túli alkotók pályaműveit is várjuk.

  További feltételek:
  Rajz kategóriában egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

  Rajzpályázati kategóriának számít a ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával készült pályamű. A rajzokat nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy a nevelési- oktatási intézmények a gyermekek rajzpályázatait összegyűjtve küldjék el.

  Szabadon választott kreatív alkotás: a felsorolt rajzeszközökön kívüli anyagok, például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával, vagy ezek rajzeszközökkel történő kombinációjával készült pályaművek.

  Kérjük, hogy a rajzok és a kreatív alkotások esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással (nem eltávolítható módon) helyezzék el az olvashatóan kitöltött pályázati adatlapot. A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap, a pályázattal egyidejű megküldése esetén minősül érvényesnek a pályázat beadása. Hiányosan kitöltött adatlap a pályázatból való kizárást vonja maga után.

  Kérjük, hogy a pályázat témájának azonosítása érdekében feltétlenül adjanak saját címet alkotásuknak, és ezt a címet adják meg az adatlapon. Nem a pályázati kiírás szerinti cím megismétlését, hanem az alkotás egyedi/megkülönböztető címét várjuk!

  Fotó kategóriában egy pályázó legfeljebb 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.

  Minden felvétel file-neve a pályázó családneve és keresztneve és a kép rövid (egy-két szavas) címe. A küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Nevezni lehet a pályázati témához kapcsolódó valós életképekkel, de megengedett a technikai alkalmazásokkal, digitálisan összevágott fantázia-fotóalkotás is.

  Az alkotásokat elektronikusan lehet benyújtani az alább megadott e-mail címre. Kérjük, hogy a pályázati anyag mellé csatoltan küldjék meg a kitöltött pályázati adatlapot is.

  A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:
  Postai úton (rajz és kreatív alkotások) levélküldeményként

  Innovációs és Technológiai Minisztérium

  ”Európai Mobilitási Hét” pályázat

  1440 Budapest, Pf. 1.

  Postai úton (kreatív alkotások) csomagküldeményként

  Innovációs és Technológiai Minisztérium

  ”Európai Mobilitási Hét” pályázat

  1011 Budapest, Fő utca 44-50.

  Elektronikus úton (fotók)

  emhfotopalyazat@itm.gov.hu e-mail címre

  Pályázati határidő:

  A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2019. július 15. 24:00

  A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

  Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:

  Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak találnak majd gazdára.

  Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2019. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat és a nevelési- oktatási intézményeket a későbbiekben tájékoztatni fogjuk.

  A bíráló bizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor, amennyiben egyes korcsoportoknál nem érkezik megfelelő számú pályamű, korosztályokat és kategóriákat összevonjon, vagy más díjazási módokat állapítson meg.

  A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével a pályázó vagy kiskorú pályázó esetén annak törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű nyilvánosság előtt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium internetes felületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

  A pályázat beküldésével egyidejűleg a pályázó - kiskorú esetén törvényes képviselője - hozzájárul személyes adatainak az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR rendelet) szerinti kezeléséhez, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös adatkezelői végeznek a rendelet 5. cikkében megfogalmazott elveknek megfelelően a rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázat megvalósítása érdekében.

  A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. Előzetes egyeztetés után az eredményhirdetést követően 2019. november 30-ig átvehetők az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasút Szabályozási Főosztályán (Budapest III. kerület, Árpád fejedelem útja 79.).

  A pályázat koordinátorainak elérhetősége és további információk a www.emh.kormany.hu weboldalon találhatóak.


  Közösségi funkciók