3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új játszótér épülhet a nyolcvanasban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.16. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2019-05-17 08:50
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egy új játszótér kialakításáról és a Tour de Hongrie támogatásáról is döntött májusi, rendkívüli ülésén Gyöngyös képviselő-testülete, amely tárgyalt a 300 millió forintos fejlesztési csomag elemeinek megvalósításáról is.

     

    Mindössze négy előterjesztés szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület május 15-i, rendkívüli ülésének napirendjén. A képviselők egyebek mellett tárgyaltak a 300 millió forintos fejlesztési csomag elemeiről. A munkálatokhoz szükséges forrást hitelfelvétellel teremti elő az önkormányzat, amely olyan, nagyösszegű beruházásokat tervez megvalósítani, amelyeket saját erőből nem tudna finanszírozni. Ilyen az Üdülősor utca felújítása, övárok létesítése a Vasutas utcában, útépítés a harmadosztály elnevezésű városrészen és a Dél-Kálvária lakótelepen, valamint közműfejlesztés a zsellérközös területeken és csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása a délkeleti városrészben. Most ez utóbbi beruházás közbeszerzésével kapcsolatban egyeztettek a képviselők, akik a munkákhoz szükséges további forrást is biztosították. A fejlesztési csomagban szereplő munkák megvalósítása június elején kezdődhet.

    Két év kihagyás után visszatér Gyöngyösre a Tour de Hongrie, a magyar kerékpáros körverseny, amelynek hegyibefutója Kékestetőn lesz június 15-én. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezi nem csak hazánkban, hanem határainkon túl is, a televíziós összefoglalókat 150 ország televíziótársaságai tűzik műsorra, a kékesi befutót pedig élőben is közvetíti az Eurosport, amelynek műsorában a térség egy rövid filmmel is bemutatkozhat. A legnagyobb magyar kerékpáros versenyhez amatőr futam is kapcsolódik, a befutó napján várhatóan több mint ezer kerékpáros indul hazánk legmagasabb csúcsának meghódítására a gyöngyösi Fő térről. A kiemelt marketingértékre tekintettel a grémium úgy döntött, hogy a szervezők kérésének eleget téve ötmillió forinttal támogatja a viadal megrendezését. Az összeg nagyobb részét, hárommillió forintot az önkormányzat biztosítja, míg kétmillió forinttal a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület járul hozzá a Tour de Hongrie szervezesének költségeihez.

    Közel 9 millió forintból épül új játszótér a Pesti úton, a munkálatok költségét a választói körzetek fejlesztésére elkülönített összegből fedezi az önkormányzat. Az új játszótér megvalósításához a testület jóváhagyására is szükség volt, amelyet a képviselők megadtak, így elindulhat az új játszótér eszközeinek beszerzése, amelyre mintegy 7 és fél millió forintot költ az önkormányzat.


    Közösségi funkciók