3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.22. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Kékestető egy évben több százezer vendéget vonz. A Kékestető Nonprofit Kft. a látogatók elégedettségének növelése érdekében Magyarország legmagasabb pontjának megújítását tervezi, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt 2019 végéig valósul meg.

     
     

    Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület az elmúlt évek során megérett a korszerűsítésre, ezért a helyszínen több szolgáltatást is kínáló Kékestető Nonprofit Kft. 2019-re több fejlesztést is kitűzött maga elé.

    A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt biztonságos játszótér várja majd a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellett. A kialakítandó kardio-ösvény elsősorban az egészségmegőrzést és regenerációt szolgálja, az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően több nehézségi szintű útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében. Az újonnan beszerzett téli síeszközök a rendezvények és versenyek lebonyolítását, valamint a síoktatást segítik. A nemrég megnyílt síkölcsönzőnek köszönhetően pedig saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.

     

    A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektet megvalósító Kékestető Nonprofit Kft. a fenti fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a TOP-7.1.1-16-H-038-4 Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott, ’Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson’ című projektjével 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt támogatási intenzitása 100%.

     

    A Kékestető Nonprofit Kft. a kékestetői sípályák és felvonók üzemeltetőjeként évek óta elkötelezett híve a térség fejlesztésének. Szolgáltatásaival és beruházásaival elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájáruljanak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához.

    A projektről bővebb információt a www.kekesteto.hu oldalon olvashatnak.


    Közösségi funkciók