3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idén is népszerűsítették a Mátrát a Nemzeti Regattán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.03. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-06-03 12:52
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Harmadik alkalommal mutatkozott be Gyöngyös a Nemzeti Regattán, Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján, Siófokon. A városi küldöttség célja idén is a térség népszerűsítése volt.

     
     

    Teltház volt idén a Balatoni Hajózás Zrt. által szervezett siófoki Nemzeti Regattán, ahol összesen ötven település mutatta be értékeit és vett részt egy nemes versengésben. Gyöngyös 2017-ben szerepelt először a rendezvényen, így idén már harmadik alkalommal utazott el a város csapata, hogy a Balaton partján népszerűsítse Gyöngyöst, a Mátrát, a helyi ízeket és természetesen a kiváló mátrai borokat. Tavaly Gyöngyös a vitorlásversenyben a második helyen zárt, és az akkori nyereménynek köszönhetően egy kismamáknak szóló kiadványt tudott elkészíteni az önkormányzat.

    Nemzeti regatta 2019

     
    21 kép
    Dátum: 2019-06-03 12:50:00
     

    Idén kevesebb szerencsével szerepelt a gyöngyösi hajó a vitorlásversenyben, csapatunk harmadikként zárt az ötcsapatos előfutamban, így nem jutott egyenes ágon a negyeddöntőbe, erre csak a sorsoláson lett volna esélye, ott azonban Fortuna nem szegődött hegyvidéki csapatunk mellé. A szerencsének egyébként is nagy szerepe van a versenyben, hiszen az amatőr, de lelkes csapattagok mellé sorsolás útján rendelnek kormányost, aki igyekszik minél előkelőbb helyen befuttatni a település hajóját – ebben pedig az időjárásnak is nagy szerepe van.

    Gyöngyös idén a fesztivál által kínált minden lehetséges módon bemutatkozott, így a vitorlásverseny mellett a sárkányhajó futamokban, a színpadi produkciókban és a Települési Ízek Versenye elnevezésű főzőversenyben is megmérette magát. Utóbbiban hagyományosan erős a gyöngyösi csapat, Nagy Zoltán királyi főszakács az eddigi két alkalommal különdíjjal tért haza. Idén a zsűri ugyan nem jutalmazta a két elkészített ételt, de a fesztivál vendégeinek elismerése nem maradt el, a szombaton elkészített mátrai bivalyburgerért és a vasárnapi bivalypörköltért is kígyózó sorok álltak, csakúgy, mint a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület által felállított gyöngyösi standnál kínált mátrai borokért. A színpadi produkciók során az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Gyöngyösi Játékszín műsorával mutatkozott be a város, amely a Credo Media által készített városfilmet is bemutatta a népes közönségnek. A sárkányhajó futamokban az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának hallgatóiból verbuválódott nemzetközi csapat képviselte a gyöngyösi színeket.

    Idén ugyan díj nélkül maradt a város csapata a Nemzeti Regattán, de a két nap során számos hívet sikerült szereznünk Gyöngyösnek és a Mátrának. A város idei bemutatkozásának megvalósításáért köszönettel tartozunk a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesületnek, Nagy Zoltán királyi főszakácsnak, a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft.-nek, a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nek, a Gyöngyösi Játékszínnek, a Mátrai Hegyközségi Tanácsnak, a Dubicz Borászatnak, az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának és a Műanyag Áruk Boltjának.


    Közösségi funkciók