3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tovább nő a betegellátás eredményessége és hatékonysága a Bugát Pál Kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.07. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása elnevezésű EFOP-2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök,
    beszerzése történik meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

     

    A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása elnevezésű EFOP-2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történik meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

    A pályázat révén beszerzésre kerül egy emelt szintű radiológiai ultrahang készülék, mellyel korszerűbb, költséghatékony működésű ellátást biztosítunk a megnövekedett vizsgálatok lebonyolításához a radiológiai osztály ultrahang részlegén. Ezzel emelkedik a betegellátás színvonala, lerövidül a diagnosztikai vizsgálatokhoz jutás ideje, így segítve betegeinket, hogy minél hamarabb hozzájussanak a számukra megfelelő ellátáshoz. A 21. századnak megfelelő, korszerű eszközzel a betegutak szervezhetőbbé válnak. A diagnosztikai lehetőségek bővítésével hozzájárulunk ahhoz, hogy az időben felfedezett betegség javítsa a betegek gyógyulási esélyeit, illetve csökkentse vagy megelőzze a kórházi felvételek lehetőségét, ami az intézmény fekvőbeteg osztályainak tehermentesítését hivatott szolgálni.

    A pályázati támogatás egy kiváló paraméterekkel rendelkező, középszintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang beszerzését is lehetővé teszi. Kórházunk szülészeti osztályán az éves szülésszám egyre emelkedőbb tendenciát mutat. Az új készülék jobb képminősége, a kép nagyobb tisztasága és kontrasztja jelentős mértékben segíti a diagnózis felállítását, csökkenti a vizsgálati időt. Ezzel is növelve a szülő nők biztonságérzetét, elégedettségét.

    Az intézmény vezetése célul tűzte ki az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javítását, az ellátórendszer prevenciós kapacitásának, eredményességének és hatékonyságának növelését, az ellátás időtartamának lerövidítését, a kor színvonalának megfelelő eszközpark megteremtését. További célként fogalmazódott meg az aktív kórházi ellátásokat segítő képalkotó diagnosztikai ellátások fejlesztése és a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, magasabb szintű szakellátás elérhetőségének biztosítása. Ezt az eszközrendszert azonban csak a mögötte álló teremtő erő, szakmai tudás tudja élettel, gyógyító energiával feltölteni, mely a Bugát Pál Kórházban biztosított.


    Közösségi funkciók