3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Felújítják a Károly Róbert Középiskola épületét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.28. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen újítja fel a Károly Róbert Középiskolának otthont adó műemlék épületet - a beruházásról nyári szünet előtti utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely ingyenes wifi-pontok létrehozásáról is tárgyalt.

     

    A grémium úgy döntött, hogy mintegy 36 millió forinttal járul hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) fenntartásában működő Károly Róbert Középiskola Katona József utca és Szent Bertalan utca sárkán álló épületének felújításához. A tervezett munkák a homlokzat és a tető felújítására terjednek ki. A patinás épület állaga annyira leromlott, hogy a balesetveszély miatt az épület előtti járdaszakaszt le kellett zárni a gyalogos forgalom elől. A felújítási munkákat több ütemre bontva, 2019-ben és 2020-ban a fenntartó MMSZ és a tulajdonos önkormányzat közösen valósítja meg, a költségek 70 százalékát az önkormányzat, míg 30 százalékát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja.

    Ingyenes WIFI-pontok létesülnek

    A grémium kijelölte a WIFI4EU program keretében megvalósuló ingyenes wifi-pontok helyét. Az önkormányzat az európai uniós kezdeményezés keretében 5 millió forintot nyert nyilvános internet-hozzáférési pontok létrehozására. A grémium által elfogadott helyszínek között szerepel többek között a Fő tér, a Barátok tere, a Bugát Pál tér, a Mátra Múzeum és a nyolcvanasi kispiac környéke, vagy például a mátrafüredi Béke utca és Sástó. A program keretében 12-17 helyszínen alakítanak ki ingyenesen használható hotspotokat.

    Befejeződhet az új munkacsarnok építése

    A képviselő-testület úgy döntött, tízmillió forintot biztosít az újonnan felépült sportcsarnok közműellátásának biztosításához. Az úgynevezett bemelegítőcsarnok felépítését a Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-finanszírozással építette fel, az önerőt az önkormányzat biztosította a beruházáshoz, és hozzájárult a katasztrófavédelmi felvonulási út, valamint a sporttalaj költségeihez is összességében közel 90 millió forint értékben. Az utánpótlássport mellett az iskolai testnevelés-oktatást is szolgáló csarnok építése befejeződött, azonban a közműellátása nem biztosított, ehhez járult most hozzá az önkormányzat. A képviselők a klub utánpótlásnevelési feladatihoz ötmillió forint pluszforrást biztosítottak.

    Aknafedőket cserélnek a Deák Ferenc utcában

    Közel negyven darab szennyvíz-akna tetőt cserélnek ki a Deák Ferenc utcában, ahol a nagy átmenő forgalom miatt fokozott zaj- és rezgésterhelés éri az ingatlanokat. Az új aknafedelek zaj- és rezgéscsillapító gyűrűvel lesznek ellátva. A 38 akna cseréjének költsége - amely az aszfalt felbontását és helyreállítását is tartalmazza - mintegy 4,3 millió forint, a munkákat a Heves Megyei Vízmű Zrt. gyöngyösi üzemegysége végzi el a használati díj terhére.

    Elindul a közbeszerzés - megújul a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde

    A képviselő-testület csütörtöki döntésével elindította a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde fejlesztésének közbeszerzési eljárását. Egy európai uniós pályázaton az önkormányzat 250 millió forintot nyert el az épület energetikai korszerűsítésére, a bölcsődei férőhelyek bővítésére és a főzőkonyha fejlesztésére.

    Közel ezer óvodással indul a nevelési év

    Összesen 917 gyermek kezdi meg az óvodát Gyöngyösön szeptemberben, közülük 240-en először lépik majd át az óvoda küszöbét - derül ki a kilenc intézményt tömörítő Gyöngyös Város Óvodáinak grémium elé került beszámolójából. A gyermekek nevelését 89 pedagógus, 14 pedagógiai asszisztens, egy gyógypedagógus, egy gyógypedagógiai asszisztens és egy pszichológus végzi. A 25 fős maximális csoportlétszámot a 42 csoport közül hat esetben lépik át minimális mértékben, amihez a képviselő-testület hozzájárulását adta.

    Határozatok, beszámolók

    A képviselő-testület elfogadta a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2018-as működéséről szóló beszámolót, és az elmúlt időszak döntéseinek megfelelően módosította az önkormányzat 2019-es költségvetését. Döntöttek az Apró Lépések Alapítvány támogatásáról, és az önkormányzat villamosenergia-beszerzéséhez forrás biztosításáról. Újabb öt évre kötöttek szerződést a Heves Megyei Vízmű Zrt.-vel a csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartási munkáinak ellátására.


    Közösségi funkciók