3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az emberszeretet ünnepe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.28. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-06-29 12:19
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Dr. Leövey Gábor urológus főorvos és dr. Szeleczki István háziorvos vehette át idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

     
     

    A Mátra Művelődési Központban megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója köszöntőjében arról beszélt: Semmelweis életútja példa mindenki számára. Annak példája, hogy az ember képes lehet megszállottként küzdeni céljáért, igazáért. Ez akkor is így van, ha - mint Semmelweis esetében is történt - meg nem értettségben kell meghalnia, ám az utókor igazolja nagyságát és nagyszerűségét.

    Arról is beszélt, a Bugát Pál Kórházban kiváló szakemberek dolgoznak, s így büszkén mondhatja, hogy az intézménynek nem csupán múltja és jelene, de jövője is van.

    Idén dr. Leövey Gábor urológus főorvos, valamint dr. Szeleczki István háziorvos vehette át a város legrangosabb szakmai kitüntetését. Utóbbi betegsége miatt nem tudott részt venni az eseményen, így fia, dr. Szeleczki Lóránd vette át a díjat, s tolmácsolta édesapja köszönetét.

    Dr. Leövey Gábor a díjat megköszönve név szerint mondott köszönetet két asszisztenssének, mondván: hárman alkotják az urológiai szakerendelést, s ez a munka bizony csapatmunka. Ugyanígy köszönetet mondott a kórház kollektívájának a napi munkában nyújtott segítségért és együttműködésért, s beszélt arról is: Gyöngyösnek is köszönettel tartozik, hiszen tizenkilenc esztendővel ezelőtt érkezett a városba, ahol szinte azonnal befogadták. Mint mondta, szereti ezt a várost, és büszkén vallja magát gyöngyösinek.

    Az ünnepségen számos kórházi elismerést is átadtak, elsőként a Wiltner Sándor-díjat, amit ezúttal a Focival a gyógyulásért jótékonysági program szervezői vehettek át.

    Az ünnepségen búcsúztak a nyugdíjba vonuló dr. Juhász Máriától, aki harminc évig gyógyította a gyöngyösi betegeket. Bejelentették azt is: dr. Lukács-Tóth Gyula főorvos hétfőn veheti majd át az orvosi szakma legmagasabb kitüntetését, a Batthyány-Strattmann László-díjat.

    Hiesz György polgármester az ünnepség végén pohárköszöntőjében úgy fogalmazott: a kitüntettek számára minden bizonnyal az teszi még inkább értékessé az elismerést, hogy arra maguk a betegek, az ellátottak terjesztették fel őket. Úgy vélte, ennél fontosabb és pontosabb visszaigazolása aligha létezik egy orvos munkájának. Mint fogalmazott: az ágazatot, a hivatást számos nehézség sújtja, azonban Gyöngyös egészségügyi ellátásában sok elhivatott szakember dolgozik, nagy tudással és óriási emberséggel. Ezért mondott köszönetet minden egészségügyi dolgozónak, arra kérve őket: a jövőben is ilyen elkötelezetten és emberséggel és emberszeretettel gyakorolják gyönyörű hivatásukat.

    Semmelweis-nap

     
    13 kép
    Dátum: 2019-06-28 15:46:00
     


    Közösségi funkciók