3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A rendőrség bűnmegelőzési tanácsai nyárra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.07.03. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Elérkezett a nyár, a gyerekek által már nagyon várt vakáció, a jól megérdemelt pihenés, nyaralás ideje. Nyáron mindenki igyekszik minél több időt strandolással tölteni. Azonban - akár folyóvíz, akár tó mellett, akár egy fürdő medencéiben strandolunk - a fürdőzés veszélyeket is rejt.

     
     

    A meggondolatlanság, az alapvető szabályok figyelmen kívül hagyása súlyos tragédiához vezethet – hívja fel a figyelmet közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

    A veszélyes, fürdésre alkalmatlan helyeket FÜRÖDNI TILOS táblával jelzik. Különösen veszélyesek a bányatavak, az állandóan változó vízmélység, és hőmérséklet különbség miatt.

    A folyóvizekben (folyók, vízfolyások, holtágak) és állóvizekben (mesterséges és természetes tavak) fürödni csak azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá, illetve kijelölt fürdőhelyek. Szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki.

    Alapvető szabályok a nyári strandolások alkalmával:

    • Csak kijelölt helyen szabad fürdeni! A fürdést tiltó tábla jelzését ne hagyják figyelmen kívül, mert az életükkel fizethetnek érte!

    • Felhevült testtel soha ne ugorjanak a vízbe! Teli gyomorral ne fürödjenek!

    • A viharjelző sárga, villogó fénnyel figyelmeztet a veszély közeledtére. I. fokú viharjelzés esetén (percenként 45-ször felvillanó fényjelzés) a parttól 500 méternél nagyobb távolságra fürödni tilos! II. fokú viharjelzésnél (percenként 90-szer felvillanó fényjelzés) tilos a fürdés, a vízben tartózkodás!

    • Figyelni kell a strand területét jelző bójákra, mert az azon túli fürdőzés veszélyes lehet!

    • Aki nem tud úszni, ne használjon gumimatracot, mert véletlenül is lefordulhat a matracról és a mély vízben találhatja magát!

    A nyári hőség fokozottan megviseli szervezetünket.

    • Az első és legfontosabb dolog: a FOLYADÉKPÓTLÁS! A legmegfelelőbb a hideg ásványvíz, lehetőleg naponta 3-4 liter elfogyasztására törekedjenek, de egyszerre ne igyanak sokat! Az idős emberek, és a gyermekek fokozottan ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, figyeljenek rokonaikra, ismerőseikre!

    • Az UV-sugárzás 11.00 és 15.00 óra között extrém magas lehet, védekezés nélkül ne tartózkodjanak huzamos ideig a szabadban! Fényvédő krémekkel mindig kenjék be magunkat! Célszerű szellős ruhát viselni, de lehetőleg olyat, ami takar is, hogy ne érje bőrüket sok helyen közvetlen napsugárzás!

    A nyári szezonban előfordulhat az is, hogy napszúrás tüneteit észlelik magukon. Napszúrás akkor jelentkezhet, ha sokáig fedetlen fővel tartózkodnak a szabadban, tűző napon.

    A rosszullét erős fejfájással és hányingerrel jár. A megelőzés érdekében a déli órákban ne tartózkodjanak napon, fejüket minden esetben védjék sapkával vagy kalappal, valamint ajánlott a hőségben időnként hűvös vízzel felfrissíteni felforrósodott fejüket, arcukat. Ha észlelik a tüneteket, fájdalomcsillapító szedése ajánlott, illetve jót tesz, ha hűvös helyen, sötétben pihennek. Ha azonban a tünetek nem szűnnek meg, forduljanak orvoshoz.

    Jó pihenést, kellemes nyaralást kívánunk!

    Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
    Bűnmegelőzési Alosztály

    Segélyhívó: 112


    Közösségi funkciók