3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jelentős megtakarítást eredményez a közvilágítás korszerűsítése

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.07.08. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Közel 3200 közvilágítási lámpatestet cserélnek ki korszerű, energiatakarékos LED-es fényforrásokra Gyöngyösön. A kivitelezői szerződést hétfőn írták alá a városháza dísztermében.

     
     

    Megújul a közvilágítás Gyöngyösön. A bruttó 300 millió forintos beruházás keretében közel 3200 közvilágítási lámpatestet cserélnek le korszerű, energiatakarékos, LED-es fényforrásokra. A közbeszerzési eljáráson nyertes GREP Zrt.-vel hétfőn írták alá a kivitelezői szerződést a városháza dísztermében.

    - Sok példát láttunk rá, hogy mit okozhat egy rosszul kivitelezett beruházás, ezért a kétszer lefolytatott közbeszerzési eljárás során végig ragaszkodtunk a minőséghez, az energiatakarékossági és környezetvédelmi célokhoz, hogy a gyöngyösiek elégedettek lehessenek a végeredménnyel. A szakértők és az önkormányzat állhatatosságának köszönhetően végül Európa két legnagyobb, legjobb minőségű lámpatesteit gyártó vállalat fényforrásai kerülnek felszerelésre, és a beruházás költsége sem lépte át az előre meghatározott összeget – fogalmazott Hiesz György polgármester, aki emlékeztetett, sok magyar város mellett Gyöngyöstarjánban is ugyanez a cég végezte el a közvilágítás korszerűsítését, és az ottani tapasztalatok pozitívak.

    Makra József, a GREP Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: a Philips és a Schreder által gyártott legkorszerűbb világítótesteket szerelik majd fel Gyöngyösön, és a várhatóan még idén befejeződő munkák tetemes energiamegtakarítást eredményeznek majd. Makra József azt is hozzátette, az új lámpák fehér fényt adnak, amely jobban visszaadja a színeket, és világosabbá, ezáltal biztonságosabbá teszi a közterületeket, miközben a felhasznált energia nagymértékű csökkenése miatt kevesebb áram előállítása válik szükségessé, csökken az erőművek szén-dioxid kibocsátása, vagyis a környezetet ért káros hatások is jelentősen mérséklődnek.

    Az önkormányzat a beruházást fejlesztési hitelből valósítja meg, amelynek fedezetét a várható energiamegtakarítás adja, vagyis amit eddig áramra költött a város, azt most a hitel törlesztésére fogja fordítani. Az előzetes becslések szerint a beruházás három év alatt megtérül. A közbeszerzés előkészítése és annak lebonyolítása során nagyon sok műszaki és jogi feltételnek kellett eleget tenni, az ajánlatok értékelése külső szakértők bevonásával történt. Az önkormányzat saját műszaki ellenőrt is foglalkoztat majd a munkák idejére, hogy az elvárt minőségben valósulhasson meg a beruházás.


    Közösségi funkciók