3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.07.18. csütörtök
 
 
    Szerző: Juhász Marianna
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

     
     

    A médiából is jól ismert kertészmérnök a város szülötte, díszpolgára, és habár évtizedek óta nem Gyöngyösön él, folyamatosan tartja a kapcsolatot a mátrai településsel, ahol rendszeren vendége a helyi eseményeknek, valamint egyik alapító tagja volt a 2003-ban létrehozott Gyöngyös Város Barátainak Köre közhasznú egyesületnek.

    Száz éves dr. Bálint György

     
    30 kép
    Dátum: 2019-07-17 18:05:00
     

    A centenárium emlékére dr. Bálint György legkedvesebb fáját, egy házi berkenyét ültettek el a Mátra Múzeumhoz tartozó Orczy-kertben. Az ünnepségen Hiesz György polgármester minden gyöngyösi polgár nevében köszöntötte az ünnepeltet, és méltatásában kiemelte: dr. Bálint György egy olyan veszélyekkel és katasztrófákkal teli korban született és élt, ami valóban embert próbáló volt.

    - Nem csak kertészként, íróként, családapaként, hanem emberként is példát mutattál azzal, hogy a halál árnyékából visszatérve is olyan ember tudtál maradni, aki az átélt fájdalmak ellenére sem esküdött bosszút és egész életében tisztelt másokat - utalt a polgármester a holokauszt borzalmaira, melyek a kertészmérnök családját sem kímélték.

    A berkenye az egész család fája: amellett, hogy szép látványt nyújt, kellemes árnyékot ad és ízletes termést hoz - fogalmazott a százéves dr. Bálint György.

    - Ez a nap nem a szavak, hanem a tettek ünnepe, hiszen a fáknak nagyon jelentős szerepük van az életünkben. Bízom benne, hogy sokan követik majd a példánkat, és ültetnek egy fát egy jobb, kellemesebb környezet, valamint egy emberségesebb élet reményében - mondta az ünnepelt.

    Az emlékfát dr. Bálint György Hiesz György polgármesterrel és Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökével, Balázs Ernővel közösen ültette el az Orczy-kertben.


    Közösségi funkciók