3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új életmentő készüléket kaptak a gyöngyösi mentők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.05. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-08-05 14:15
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Új, korszerű defibrillátort helyeztek üzembe a 84 ezer ember ellátásáért felelős Gyöngyösi Mentőállomás esetkocsijában. A diagnosztizálásra is alkalmas eszköz beszerzéséhez az önkormányzat 3 és fél millió forinttal járult hozzá.

     
     

    - Nagyon fontos számunkra, hogy Gyöngyösön elismerik és megbecsülik a mentők munkáját. A város már többször kifejezte ezt a bajtársaink felé, most pedig egy új életmentő eszköz beszerzéséhez is hozzájárult az önkormányzat, hogy minél gyorsabban és szakszerűbben láthassuk el a bajbajutottakat - mondta László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régiójának gazdasági és műszaki osztályvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol átadták azt az új defibrillátort, melynek beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

    Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt bemutatta a korszerű eszközt, amit a gyöngyösi mentőállomás esetkocsijában helyeznek el. A defibrillátor az újraélesztés mellett alkalmas lesz egyebek mellett EKG készítésére, vérnyomásmérésre, lélegeztetésre, szívritmuszavar kezelésére, pészmékerezésre, valamint megméri a vér oxigéntelítettségét is.

    - Amikor a képviselő-testület úgy döntött, hogy segíti az életmentő készülék beszerzését, méltányoltuk, hogy mennyi emberen tudnak majd segíteni, valamint, hogy a mentősök sokszor a száguldó mentőautóban életüket kockáztatják egy-egy beteg érdekében. Habár a mentőállomás üzemeltetése nem önkormányzati, hanem állami feladat, soha nem lehet kérdés, hogy ha szükséges, akkor segítünk - hangsúlyozta Hiesz György polgármester hozzátéve: azt kívánja, a minél kevesebbszer kelljen használniuk a gyöngyösi mentősöknek a defibrillátort.

    Az új, 7,7 millió forintos készülék költségét, mellyel 15 éve szolgálatban lévő eszközt cseréltek le, az önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösen finanszírozta.


    Közösségi funkciók