3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ne bízza illetéktelenekre a hulladékot!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.06. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-08-06 15:48
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Évente egy alkalommal ingyenesen igényelhető a házhoz menő lomtalanítás Gyöngyösön. A közszolgáltatón kívül senkinek nincs joga lomtalanítást végezni vagy hulladékot átvenni, ezért az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a közszolgáltatón kívül senkinek ne adjon át hulladékot, mert annak nagy része a közterületeken köt ki.

     

    A helyi hirdetési felületeken, újságokban, szórólapokon rendszeresen jelennek meg „teljes hagyaték átvételét„, vagy „teljes lomtalanítás elvégzését„ ajánló hirdetések. Az önkormányzathoz több bejelentés is érkezett az utóbbi hetekben arról, hogy illetéktelenek az önkormányzat munkatársainak kiadva magukat ajánlják a hulladék elszállítását. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az önkormányzat lakossági hulladékszállítási tevékenységet nem végez, arra csak a közszolgáltató, az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. jogosult. A közszolgáltatón kívül bármely más személynek átadott hulladék jelentős része a közterületen, a patakmederben köt ki, és ehhez az illegális tevékenységhez a hagyaték vagy a lomhulladék tulajdonosa tevékenyen hozzájárul. A hulladék tulajdonjoga csak a közszolgáltatónak történő átadással ruházható át, így az illegálisan lerakott hulladékért továbbra is az eredeti tulajdonos felel.

    Tájékoztatásul közöljük, hogy nem csak az engedély nélküli hulladékátvétel, hanem a közszolgáltatón kívül bármely személy részére történő hulladékátadás 50.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.

    A lakásfelújítás, építési tevékenység során keletkező hulladékok ártalmatlanításra történő szabályos átadását jellemzően az építési vállalkozó vállalja, ennek díját vállalási ára tartalmazza. Kérjük, hogy figyeljenek oda a lakásuk felújítása során keletkező hulladékok szabályos kezelésére, mert az illegális hulladékelhagyás esetén a hulladék eredeti tulajdonosa vonható felelősségre, illetve ellene szabható ki a hulladékgazdálkodási bírság.

    A rendszeres hulladékszállítás mellett keletkező, többlet, vagy speciális hulladékok szabályos átadására a lakossági hulladékudvar vagy az évente egy alkalommal igényelhető, házhoz menő lomtalanítás nyújt megoldást.

    A Kenyérgyár úton található lakossági hulladékudvarban ingatlanonként évi 250 kilogramm mennyiségig a következő, nem veszélyes hulladékok helyezhetők el ingyenesen:

    - Műanyag csomagolási hulladék (pille palackok, fóliák)

    - Karton (dobozok, hullámpapírok)

    - Papír (újságpapírok, szórólapok)

    - Gumiabroncsok (8 db/év/ingatlan a behozható mennyiség)

    - Öblös- és sík üveg

    - Étolaj és zsír (sütésből visszamaradt)

    - Elektromos és elektronikus hulladékok

    - Lom hulladék (lakossági mennyiségben helyezhető el)

    - Építési törmelék

    Veszélyes hulladékok évi 100 kilogramm mennyiségben helyezhetők el ingyenesen:

    - Motor, hajtómű és kenőolajok és ezek göngyölegei

    - Növényvédőszerek és göngyölegei

    - Fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok

    - Festék- vagy lakk hulladékok

    - Elemek és akkumulátorok (ólom-akkumulátorok esetében 2 db/év/ingatlan a leadható mennyiség)

    Az ingyenesen elhelyezhető mennyiség fölött térítés ellenében fogadja a lakossági hulladékot.

    Lomtalanítást a lakosok egyéni igénybejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban végez a közszolgáltató. A házhoz menő lomtalanítás évente egy alkalommal igényelhető. Bővebb tájékoztatást kérhet és a szolgáltatás igénybevételét jelezheti, a 06-37/311-894 (34-es mellék) telefonszámon vagy az info.gyongyos@nhsz.hu e-címen. Az évi egyszeri lomtalanítás minden hulladék közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelet megillet.

    Lomtalanításkor olyan hulladékok adhatók át, amelyek főként méretük miatt nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, stb.).

    Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy kizárólag a közszolgáltatónak adjon át hulladékot, senki másnak nincs joga lomtalanítást végezni!


    Közösségi funkciók