3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szent István iránytűt adott a kezünkbe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.20. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-08-20 12:33
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

     
     
     

    Szent István iránytűt adott a magyarok kezébe – fogalmazott az augusztus 20-án megtartott ünnepi szentmise keretein belül elmondott beszédében Balog Gyula kanonok-plébános az államalapító, Szent István ünnepén.

     
     

    A kanonok szerint a mai magyarságnak újra meg kellene találnia az ezeréves iránytűt, és Jézuson, valamint a hiten keresztül meglelnie azt a kősziklát, amelyre Szent István, az apostoli király a magyar államot építette.

     
     

    Az ünnepi szentmisét követően a városi ünnepség a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott, ahol Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a béke és az egyetértés fontosságáról beszélt.

     
     

    A városvezető úgy fogalmazott: a magyar nemzet a történelem során csak akkor fejlődött, ha vezetői békében, csendben, egyetértésben dolgoztak. A polgármester felidézte, hogy 15 évvel ezelőtt, az Európai Unióhoz való csatlakozással Magyarország visszatalált az istváni útra, és az elmúlt másfél évtizedben hatalmas fejlődésen ment át hazánk és Gyöngyös is: megújultak az általános iskolák, óvodák, bölcsődék, sportcsarnokok épültek, felújították az Orczy-kastélyt, Sástót, létrejött az egyházi kincstár, utcák, járdák, terek újultak meg, óriási változáson esett át a Mátra és a Szent Bertalan-templom toronysisakjait is sikerült visszaállítani eredeti állapotukba.

     
     

    Hiesz György arra is emlékeztett, hogy még mintegy hárommilliárd forintnyi fejlesztési forrás vár felhasználásra, és ezekre az eredményekre büszkének kell lennünk. A városvezető szerint fejlődni csak békében tud a város, a belharcok csak pusztítást hoznak a gazdaságban és a lelkekben is.

     

    Mint fogalmazott: nem ér annyit a hatalom, hogy kockáztassuk érte eddigi eredményeinket.

     

    Az ünnepi beszédet követően Balog Gyula plébános áldotta meg az új kenyeret, az ünnepi műsorban közreműködött a Cantare Városi Vegyeskar, a Gyöngyösi Játékszín és a Virtus Kamara Táncegyüttes.

     
     

    A Szent István-napi programok délután is folytatódnak a Fő téren, ahol 15 órakor a Hiszi a Piszi zenekar ad gyermekműsort, majd 16 órától a Royale TSE táncosai mutatkoznak be. A Pesti Royal Színház operett dallamokkal szórakoztatja az ünneplőket, majd Kerek Dávid és Nagy Gábor műsorát hallhatjuk. Misi Kálmán tangóharmonika-játéka 18 óra 15 perckor kezdődik, 19 órától pedig Sasvári Sándor lép színpadra. 20 órától a HE-DO B. Braun Gyöngyös Ligakupa-győztes csapata mutatkozik be. A 21 óra 40 perckor kezdődő tűzijáték felvezető koncertjét a Satöbbi zenekar adja majd 20:30-tól.

     
     

     

     
     

     

     
     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Közösségi funkciók