3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.22. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

     
     

    A kínai Luohe városának delegációját fogadta a gyöngyösi önkormányzat a városháza dísztermében augusztus 22-én.

     

    Városunk képviselői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogattak Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat, a képviselő-testület jóváhagyását követően pedig a gyöngyösi látogatás alkalmával Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó alá is írták a szerződést.

     

    A delegáció tagjai abban is megállapodtak, hogy a két város közti nagy távolság ellenére évente legalább egyszer vagy kétszer személyesen is találkoznak, hogy valóban tartalommal tölthessék meg a most deklarált köteléket.

    Hiesz György polgármester elmondta: örömmel fogadták, hogy a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett Gyöngyösre.

     

    Hao Huijie, Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója kiemelte: a csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, éppen ezért elsősorban ezen a területen lát mihamarabbi eredményes együttműködési lehetőséget Gyöngyössel. Éppen ezért invitálta a mátraaljai város vállalkozóit, köztük a borászokat a következő luohei élelmiszerexpóra, ahol lehetőséget biztosítanak nekik a bemutatkozásra.

     
     

    - Bízom benne, hogy az együttműködésünk nem csak a két város, hanem a két ország érdekeit is egyaránt szolgálja majd. Gyöngyös nyitott egy új gazdasági, kulturális, oktatási és a sport területén is gyümölcsöző kapcsolatra - tette hozzá Hiesz György polgármester, akit a kölcsönösségről biztosított Hao Huijie is.

     

    A kínaiak élénk érdeklődést mutattak az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán folyó munka iránt, ami abban is megnyilvánul, hogy a luohei orvosi egyetem és a gyöngyösi intézmény már fel is vette egymással a kapcsolatot annak érdekében, hogy az oktatás területén kapcsolódási pontot találjanak.

     

    Luohe városának delegációja az ünnepélyes aláírást és kerekasztal-beszélgetést követően megismerkedett Gyöngyös nevezetességeivel, iparával, borászatával és oktatásával is.

     

    Közösségi funkciók