3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kezdődik az iskola, vigyázzunk jobban egymásra!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.27. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A tanévkezdéssel egyik napról a másikra megváltozik a családok napirendje, a felnőttek és gyermekek életritmusa. Sokan sietnek reggel, hogy időben odaérjenek az iskolába, az óvodába, vagy a munkahelyükre. Várhatóan jócskán megélénkül majd a forgalom, különösen a nevelési, oktatási intézmények környékén. Éppen ezért nem árt az eddigieknél óvatosabban, körültekintőbben közlekedni.

     
     

    Ehhez ad hasznos tanácsokat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya által készített összeállítás:

    Javasoljuk az útvonal megtervezését, akár gépkocsival, akár gyalogosan kelnek útra. Mérjék fel, melyik a legbiztonságosabb útvonal, mennyi időt vesz igénybe kényelmesen, kapkodás nélkül az útvonal teljesítése, ehhez mérten időzítsék indulásukat az iskolába, óvodába!

    A gyermekeknek mutassanak példát a közlekedési szabályok betartásával, a passzív biztonsági eszközök alkalmazásával, türelmes, udvarias magatartással a közlekedésben is.

    Tanítsák meg gyermekeikkel a legalapvetőbb magatartás szabályokat:

    Mindig a legbiztonságosabb útvonalon közlekedjenek, akkor is, ha késésben vannak, és van rövidebb, de kevésbé biztonságos útvonal is!

    Az úttesten mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átkelni, ennek hiányában a legbiztonságosabb helyet kell választani!

    A fényjelző készülék jelzését mindig be kell tartani. Ha a készülék zöld fénye villog, igyekezni kell befejezni az átkelést a zebrán, a járdáról pedig ekkor már semmiképp nem szabad elindulni!

    Az úttestre lépés előtt (fényjelző készülék mellett is) alaposan körül kell tekinteni, biztonságos-e az átkelés!

    Veszélyes helyen tilos az úttestre lépni!

    Kerülni kell az álló jármű mögül, vagy takart helyzetből úttestre lépést!

    Tanácsok kisiskolások szüleinek:

    Azon az úton kísérjék rendszeresen az iskolába a gyermekeket, amelyen később egyedül járnak majd!

    Ne a legrövidebb, hanem a legbiztonságosabb útvonalat válasszák!

    Úgy indítsák útba a gyermekeket, hogy sietség nélkül az iskolához érhessenek legalább öt perccel az előírt gyülekező előtt.

    Gyakorolják el többször a közlekedési szabályokat, az úttesten és a kereszteződésekben történő áthaladást!

    A gyermekekre soha ne az út másik oldalán várjanak, elkerülendő azt, hogy meglátva a szülőket figyelmetlenül rohanjanak át az úttesten.

    A gyermekeket mindig a járda belső oldalán, az úttesttől távol kísérjék!

    A gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően magyarázzák el a legfontosabb közlekedési szabályokat és jelzőtáblák jelentését, a passzív biztonsági eszközök és a fényvisszaverő ruhadarabok fontosságát!

    Magyarázzák el, hogy ne álljanak idegenekkel szóba, ne szálljanak be idegenek autójába, ne fogadjanak el idegenektől semmit! Ha ilyen próbálkozás történik, arról feltétlenül számoljanak be szüleiknek!

    A gyermekeknél csak a legszükségesebb értékek legyenek!

    Tanítsák meg a gyermekeket arra, ha veszélybe kerültek, vagy úgy érzik, veszélybe kerültek, a legközelebbi nyilvános helyre meneküljenek be és kérjenek segítséget az ott jelen lévő felnőttektől vagy a rendőrségtől – 112!

    Tanítsák meg gyermekeiknek, hogyan kell bejelentést tenni a 112 segélyhívón!

    Esténként, hétvégén kerítsenek lehetőséget a gyermekekkel történő beszélgetésre, hogy Önök is megismerjék a gyermekeikkel napközben történteket és közösen döntsenek a biztonságukat érintő kérdésekben!


    Közösségi funkciók