3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Segít a város: ezerötszáz család kap krumplit

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.27. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Ipari Park Kft. segítségének köszönhetően bár idén sokat drágult a krumpli, a tavalyihoz hasonlóan másfél ezer család jut élelmiszer-támogatáshoz.

   

  A hétvégén megkezdték a krumpliosztást a rászoruló családoknak. A Gyöngyösi Önkormányzat a tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is húsz kilogramm burgonyával segíti a szociálisan rászorulók téli élelmezését – összesen 3 millió forintból. Az önkormányzat kétmillió forintot különített el erre a célra, egymilliót pedig felajánlásból biztosítottak.

  Dr. Réthy Béla, Gyöngyös alpolgármestere elmondta: a krumpli idén jóval drágább, mint tavaly, az egy évvel ezelőtti negyvennel szemben idén száz forintért tudták megvenni kilóját. Az élelmiszer-támogatást emiatt csak úgy tudták megoldani, hogy a Gyöngyösi Ipari Park Kft. egymillió forintos közérdekű felajánlást tett a városnak, annak érdekében, hogy ezúttal is ezerötszáz családnak tudjanak segíteni.

  Az adományból azok részesülhetnek, akik tartósan munkanélküliek, nagycsaládosok, idősek vagy szociális segélyezettek. A Közigazgatási és Szociális Igazgatóság kimutatása szerint egyre több a rászoruló a jelenlegi gazdasági helyzet miatt. Dr. Réthy Béla azt is közölte: Gyöngyös önkormányzata szén- és tűzifa-osztást is tervez, csakúgy, mint tavaly. Szintén a rászoruló családok juthatnak fához illetve lignithez.

  A krumpliosztás november 28-ig tart a Vasút út 3. szám alatt, december 3-án pedig egy pótnapot biztosítanak azoknak, akik szerdáig nem tudják elszállítani az adományt.


  Közösségi funkciók