3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula Főorvos

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.07. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Fájdalommal és megrendüléssel fogadtuk a hírt: életének 70. évében október 7-én, otthonában elhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula főorvos úr, a patológia vezetője.

     
     

    Az elmúlt években súlyos betegségekkel küzdött, de felesége és gyermekei támogatása, kollégái segítsége visszahozta őt a szeretett kórházába, munkájához, hivatásához, hogy tovább szolgálja a betegeket. Közel öt évtized alatt a reflektorfény nem találta meg sokszor, igaz nem is vágyott sosem rá. Tette a dolgát. Szolgált: csendesen, derűs erővel. Méltósággal, ahogy kell. Szakmai alázata, intelligenciája, kedves egyénisége, elkötelezettsége, hűsége a kórházhoz hivatásához, hitelessége, tudományos elismertsége a legnagyobb gyógyítók közé helyezik őt. 1992-től 1998-ig a kórház igazgató főorvosaként dolgozott, közben 1994-től, a mai napig osztályvezető főorvosként irányította a patológia szakmai munkáját.

    2011-ben Gyöngyös Város Egészségügyéért, 2017-ben Gyöngyös Város Pro Civitate - díjjal, 2019-ben a magyar egészségügy Batthyány- Strattmann László - díjjal ismerte el munkáját. A kórház közössége, az intézmény vezetése  saját halottjának tekinti Főorvos urat. Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében.

    Dr. Lukács Tóth Gyula Szegeden született 1949-ben. 1974-ben "Cum laude" minősítéssel kapott diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Kórszövettani és kórbonctani vizsgálatokból szakvizsgázott 1978-ban, diplomamunkáját 1999-ben védte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi Menedzser Szakán. 2002-ben citopatológus képesítést szerzett.

    1974-ben lett a Bugát Pál Kórház dolgozója. Közbeeső külszolgálati munkája során Jemenben, a kórszövettani osztály munkafeltételeinek stabilizálása mellett a helyi asszisztensek és az orvostanhallgatók oktatásában vett részt, szakmai segítséget nyújtott az arab orvosok szakvizsgára való felkészülésében.

    Rendkívül aktív szakmai pályafutása alatt igazságügyi orvos szakértőként, oktatóként, tudományos, műszerügyi bizottsági tagként is tevékenykedett.

    A Bugát Pál Kórház rekonstrukciós munkálataiban kiemelkedő tevékenységet végzett. Két évig - orvos igazgató-helyettesként - a minőségellenőrzés kezdeti lépéseinek bevezetése, valamint a kórház rekonstrukció fontos részterületeinek a menedzselése volt a feladata. Intézetvezetői korszakához kapcsolódik az új intézményi struktúra bevezetése, a hotel diagnosztikai épület orvos szakmai felszerelésének megvalósítása.

    1992-től 1998-ig a kórház igazgató főorvosaként dolgozott, közben 1994-től, és napjainkban is osztályvezető főorvosként irányította a patológia szakmai munkáját.

    Közel száz angol és magyar nyelvű előadás, közlemény szerzője, társszerzője. Kifogástalan szakmai tevékenysége mellett aktív szerepet töltött be a Magyar Orvosi Kamara országos és helyi szervezeteiben. 1996-tól két ciklusban a Magyar Kórházszövetség vezetőségi tagja volt. 1975-től a Patológus és az Onkológus Társaság tagja.

    Dr. Lukács Tóth Gyula főorvos intézetvezetőként a kórház legnehezebb periódusában irányította a kórházat. Nevéhez fűződik az új kórház struktúrájának, műszerezettségének kialakítása, az új hotel épület beüzemelése. Igazgatóságának idején élte át a Bugát Pál Kórház egyik legnehezebb korszakát. Tisztessége, szakmaisága soha egyetlen pillanatra sem kérdőjeleződött meg. Munkája egyik szakmai alappillére volt a gyöngyösi kórháznak.

    Több elismerést birtokol, Pro Sanitate-Díjas. 2011-ben Gyöngyös Város Egészségügyéért, 2017-ben Pro Civitate, 2019-ben a magyar egészségügy legrangosabb díját, a Batthyány- Strattmann László elismerést kapta meg. Kórházi munkája mellett aktív tagja volt a Mátra Lions Klubnak

    Dr. Lukács Tóth Gyula meghatározó egyénisége volt a magyar s benne a gyöngyösi egészségügy történetének. Szerénysége, intelligenciája, szakmai alázata példa marad kollégái, a város polgárai számára.


    Közösségi funkciók