3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Újabb nemzetközi együttműködés a Károly Róbert Főiskolán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.28. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola fennállásnak ötven éve alatt mindig is kiemelkedő figyelmet fordított és fordít kulturális és szellemi értékeink, örökségünk megóvására, és az ezzel kapcsolatos feladatokra, regionális, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

   

  Szellemi, kulturális örökségünk védelme és fenntartható hasznosítása élhető jövőnk egyik legfontosabb alapfeltétele; természetes tehát, hogy egy olyan intézmény, amely a jövő nemzedékeinek képzését és fejlesztését tekinti elsődleges céljának, kiemelten foglalkozik az örökségvédelem és -hasznosítás témakörével, különös tekintettel legyen a fenntarthatóság szempontjaira.

  A Főiskolán immár félidejéhez érkezett az egész délkelet-európai térséget átölelő SAGITTARIUS Projekt, mely a kevésbé fejlett régiók eddig feltáratlan vagy kevéssé hasznosított természeti és ember alkotta örökségeivel kapcsolatos vállalkozások beindításával és támogatásával egyszerre szolgálja a kulturális értékek védelmét és szolgálja a társadalom érdekeit üzleti, bevételi- és munkalehetőségek teremtésével.

  A most induló transznacionális Dunai Limes Brand projekt szintén kapcsolódik az előző témához: ezúttal a Duna mentén fellelhető római kori emlékek feltárása, és minél szélesebb körben megismertetése a fő cél.

  A Római Birodalom egykori határán húzódó Limes vonal Földünk egyik legnagyobb önálló régészeti emléke. Egyes részei már szerepelnek az UNESCO Világörökség Listáján, más szakaszai viszont egyelőre kevésbé ismertek, és ezáltal védelmük és hasznosításuk is fejlesztést kíván. A Dunai Limes Brand Projekt nem kisebb feladatra vállalkozik, mint az ezen a területen fellelhető természeti, kulturális és épített örökségek feltárása, megismertetése a nagyközönséggel, és egy közös márkanév létrehozása, mely összekapcsolja az eddig csupán szakaszosan létező értékeket.

  A projekt nyolc ország szakértőinek munkájával kívánja megvalósítani a kitűzött célokat: Ausztria, Bulgária, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Horvátország és Szerbia elismert régészei, történészei és örökségvédelmi szakértői fogtak össze az európai kultúra egyik legértékesebb emlékének megóvása és fenntartható hasznosítása érdekében.

  A Károly Róbert Főiskola Turizmus, Területfejlesztés és Idegen nyelvi Intézetének igazgatója, Dr. Dávid Lóránt elmondta: a Károly Róbert Főiskola hosszú ideje nemzetközi téren is ismert és elismert intézmény a turizmus, a területfejlesztés és az örökség menedzsment területén. Az Intézet szakemberei eddig is számos sikeres nemzetközi projektben bizonyították szakértelmüket és felkészültségüket, így természetesen szívesen tesznek eleget a Dunai Limes Brand projektben való részvételi felkérésnek is. A projekt partnerekkel való együttműködés tovább bővíti a Károly Róbert Főiskola kiterjedt nemzetközi kapcsolatait, és erősíti az intézmény hírnevét nemzetközi szinten is.


  Közösségi funkciók