3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.21. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

     
     

    Új, kilencszemélyes gépjármű szállítja a jövőben a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket, segítve ezzel számukra a közszolgáltatások elérését.

     

    A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) Igazgyöngy Támogató Szolgálata 2005-től működteti a támogató szolgáltatást, melynek fontos tevékenysége a szállítás megszervezése. A Gyöngyösön működő oktatási, egészségügyi és szociális intézményekbe a Gyöngyösi járás településeiről naponta e szolgáltatás segítségével tudnak bejutni a fogyatékkal élők, és vesznek részt a számukra szükséges fejlesztésben, oktatásban. Működése a fogyatékos személy és annak családja életminőségére is jelentős hatással bír, hiszen a szülők, hozzátartozók munkavégzése, gyermekeik biztonságos utazása az ő kíséretük nélkül is megoldott.

     
     

    Az elmúlt 14 év beigazolta, hogy a szolgáltatás nélkülözhetetlenné vált az arra rászorulók számára. Ezt szem előtt tartva, és a fogyatékosok esélyegyenlőségének biztosítását előtérbe helyezve döntött a szolgáltatást fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a ciklus utolsó ülésén, hogy a régi, sok kilométert futott gépjárművet lecseréli, és egy új, korszerű gépjárművet vásárol az intézmény számára. Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása az új gépjármű beszerzésére 8.892.550 Ft-ot biztosított.

     

    A Renault Trafic típusú gépjárművet október 21én adta át Hiesz György, a kistérségi társulás elnöke a KHSZK igazgatójának a Hétszínvirág napközi Otthonban, amelynek lakói már ki is próbálhatták a vadonatúj járművet, amely ettől a naptól szállítja a fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket otthonuk és az oktatásukat, fejlesztésüket biztosító intézmények között.


    Közösségi funkciók