3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megalakult az új képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.30. szerda
 
Utoljára módosítva: 2019-10-31 12:47
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megtartotta alakuló ülését Gyöngyös Képviselő-testülete. Megválasztották az alpolgármestereket is, Kévés Tamás és Kárpáti István személyében.

     
     

    Gyöngyös most megalakult képviselő-testületében három frakcióban dolgoznak majd a képviselők: frakciót alakított a Jobbik, a Fidesz-KDNP a Városom, szeretlek Egyesülettel, valamint megalakult a Baloldali Frakció.

    A polgármester és a képviselők letették esküjüket, és megtörtént az alpolgármesterek megválasztása is: Kévés Tamás és Kárpáti István tölti be a két alpolgármesteri tisztséget.

    Döntöttek a polgármester és az alpolgármesterek javadalmazásáról is, a polgármester illetménye 698 ezer forint, az alpolgármesteri illetmény 628 ezer forint - a törvényi előírásoknak megfelelően.

    A képviselő-testület megalakította bizottságait is. Ennek kapcsán kisebb polémia alakult ki az ünnepi ülésen, a Fidesz-KDNP és Városom, szeretlek Egyesület képviselői nehezményezték, hogy kevés bizottsági posztot tartalmaz az előterjesztés, illetve Bárdosné Kocsis Éva képviselő asszony azt hangsúlyozta, hogy munkássága okán mindenképp helye lenne a szociális bizottságban.

    A pártpolitikai felhangoktól sem mentes vita után végül hét bizottság létrehozásáról döntöttek, melyek közül egyet a Fidesz-frakció képviselője elnököl.

    A bizottságok külső és belső tagjait is megválasztották, előbbiek szintén esküt tettek Gyöngyös szolgálatára. (A bizottságok összetételét itt találja).

    Az alakuló ülésen Hiesz György polgármester - még a fenti döntések előtt - székfoglaló beszédében egyebek mellett arról beszélt: a választáson "markáns többséget szerzett" az ellenzéki összefogás, ez azonban nem csak sikert, de felelősséget is jelent, s arra kérte a képviselőket, hogy ennek megfelelően éljenek mandátumukkal. Türelmet, együttműködést és konstruktivitást kért, a város érdekében. Ugyancsak ezt kérte a képviselő-testületben ellenzékbe került Fidesz-KDNP - Városom, szeretlek Egyesület képviselőitől is, mondván: segítsék a munkát, s egyik "oldal" se kizárólag a saját választói, hanem minden városlakó érdekét képviselje munkája során.

    A polgármester kifejtette: mindenki érdeke, hogy megőrizzék azt a politikai békét és nyugalmat őrizze meg a grémium, ami az utóbbi kilenc évet jellemezte. A maga részéről azt ígérte: minden gyöngyösi polgármestereként kíván tevékenykedni, s a város érdekét szolgálja majd.

    Székfoglaló beszédében eztán a polgármester részletesen kifejtette fejlesztési elképzeléseit, egyebek mellett hangsúlyozva: a munkahelyek, a lakhatás, a kulturális, oktatási és szociális kérdések tekintetében is a döntések fő mozgatórugója nem lehet más, mint hogy a város "öregedő és fogyatkozó" tendenciáját visszafordítsák.

    Alakuló ülés

     
    15 kép
    Dátum: 2019-10-30 18:28:00
     


    GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK TAGJAI
    Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság
    Elnök: Besze Andrea
    Tagok: Bárdosné Kocsis Éva
    dr. Szén Gabriella
    Külső tagok: Molnár Gabriella (Jobbik)
    Sári István (MSZP)
    Jogi és Ügyrendi Bizottság
    Elnök: dr. Végh Attila
    Tagok: Besze Andrea
    Kiss Tivadar
    Külső tagok: Juhász Szilvia (Jobbik)
    Szabóné Farók Éva (DK)
    Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottság
    Elnök: Ferenczy Tamás
    Tagok: Kepler Gyula
    Tuza György
    Külső tagok: Rab Gábor (Jobbik)
    Jaros Norbert (MSZP)
    Oktatási és Kulturális Bizottság
    Elnök: dr. Szén Gabriella
    Tagok: Dr. Ördög István
    Kepler Gyula
    Külső tagok: Juhász Edit (Jobbik)
    Boros Gabriella (MSZP)
    Pénzügyi, Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság
    Elnök: Tóth Szabolcs
    Tagok: Bárdosné Kocsis Éva
    Boári István
    Külső tagok: Ruzsin Csabáné (Jobbik)
    Gonda Tivadar (MSZP)
    Településfejlesztési Bizottság
    Elnök: Percze László
    Tagok: Boári István
    Ferenczy Tamás
    Kiss Tivadar
    Külső tagok: Tóth János (Jobbik)
    Juhász Ferenc (MSZP)
    Kulcsár Gergely (Momentum)
    Környezetvédelmi Bizottság
    Elnök: Dr. Ördög István
    Tagok: Percze László
    Tuza György
    Külső tagok: Tóth Norbert Áron (Momentum)
    Szén Lászlóné (DK)

    Mátrafüredi Részönkormányzat

    Elnök: Faragó Tamás
    Tagok: 4 fő (külön választást követően)


    Közösségi funkciók