3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.31. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2019-10-31 16:53
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

     
     

    Egyre többen látogatnak ki a temetőkbe a Mindenszentek és Halottak napja előtt, hogy rendbe tegyék a sírhelyeket és elkerüljék a nagyobb tömeget, de a legtöbben november 1-jén róják le kegyeletüket elhunyt szeretteik sírhelyénél. A temetők karbantartói több ezer látogatóra számítanak, ezért erre az időszakra minden évben külön felkészülnek és idén is meghosszabbítják nyitvatartásukat.

    - A gyöngyösi temetők és mátrafüredi is november 1-jén és 2-án, illetve vasárnap 3-án is reggel 7-től este 9 óráig tart nyitva. A városgondozási részvénytársaság szabad bejárást biztosít, 1-jén és 2-án kizárólag 8 és 12 óra közt a délelőtti órákban a mozgáskorlátozott igazolvánnyal, gépjárművel érkező temetőlátogatók részére. A többi időszakban gépjárművel a temetőbe nem lehet behajtani, mivel akkora a tömeg hogy ez nagy felfordulást okozna - fogalmazott a Gyöngyösi Tv-nek Tuzáné Fritz Hajnalka, a Városgondozási Zrt. temetkezési ágazatvezetője.

    Állandó problémát okoz, hogy az elszáradt virágokat sokan a sír mellett hagyják és az egyéb szemetet is a zöldhulladékhoz dobják. Tuzáné Fritz Hajnalka felhívja a lakosok figyelmét, hogy a felgyülemlett hulladékokat a konténerekbe tegyék. Emellett arra kéri a látogatókat, hogy a szóróparcellás és urnafalas területen a kihelyezett vázákba és padokra tegyék koszorúikat, mécseseiket és virágaikat. Hozzátette, hogy a sírhelyek megváltásáról se feledkezzenek meg.

    - Az 1994-ben vagy azelőtt megváltott sírhelyek, illetve a 2009-ben vagy előtte megváltott urnahelyek az idén lejárnak. Ezeket a rendelkezőknek minden esetben ki kell fizetniük. Az Egri úti temetkezési irodában november 1-jén és 2-án ügyletet tartanak a munkatársak reggel 7-től 15 óráig. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a hozzátartozók figyelmét, hogy a sírhely fölött rendelkezők lehetőség szerint minden esetben jelentsék be a lakcímváltozásukat - hívta fel a figyelmet az ágazatvezető.

    A temetkezési ágazatvezető kéri a látogatókat, hogy a temetői rendet az ünnepek alatt is tartsák be a nyugodt megemlékezés érdekében. Kiemelte, hogy a felsővárosi plébánia ünnepi misét tart november 1-jén 16 órakor a felsővárosi temető kápolnájában.


    Közösségi funkciók