3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kitüntetések a szociális munka napja alkalmából

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.14. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2019-11-14 18:18
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A civil szervezetek által alapított Elfogdás díját idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub kapta.

     
     

    A Mátra Művelődési Központban rendezett városi ünnepségen adták át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést és az Elfogadás díját a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Köszöntőjében Kárpáti István alpolgármester egy látszólagos ellentmondásra hívta fel a figyelmet: arányaiban ugyanis soha nem nélkülöztek annyira kevesen a világon, mint napjainkban, az abszolút számokat tekintve azonban hatalmas az a tömeg, amely nélkülözés mellett kénytelen élni az életét. Kárpáti István a hazai mutatókat ismertetve arról beszélt: Magyarország lakosságának mintegy kétharmada számára elérhetetlen az átlag életszínvonal, ezért is van óriási szükség a társadalmi hasznához viszonyítva csekély elismerésben részesülő szociális ágazatban dolgozók munkájára.

    A Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést idén tizenkettedik alkalommal adták át Gyöngyösön. Idén Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át Hiesz György polgármestertől az elismerést. Héri Andrea 2001 óta dolgozik Gyöngyösön a szociális ellátás területén, kezdetben az önkormányzat fenntartásában működött Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál helyezkedett el. Héri Andrea a 2005-ben társulási formába került feladatellátás keretein belül 2006 és 2012 között a gyermekjóléti szolgálat vezetőjeként tevékenykedett, 2015-től a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának vezetője. Közel két évtizedes pályafutása során számos pályakezdő - ma is e területen dolgozó szociális munkás - tanulta meg tőle a szociális szakma alapjait.

     

    Hagyományosan a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen talál gazdára az Elfogadás díja, amelyet az elfogadást mint alapértéket képviselő civil szervezetek alapítottak. Idén a Gáspár Géza által megálmodott szobor tizenkettedik példánya talált gazdára, az elismerést ezúttal a jelentős társadalmi felelősségvállalási programot folytató Gyöngyösi Kézilabda Klub és a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli csapata vehette át Maka Piroskától, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójától. Mint a méltatásból kiderült, a Gyöngyösi Kézilabda Klub számos társadalmilag fontos ügyre hívja fel a figyelmet. A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai minden évben részt vesznek a városi véradáson, és 2017 óta minden év októberében, a rák elleni küzdelem hónapjában egy hazai mérkőzésük teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetének ajánlják fel. Az elmúlt évben a szurkolók segítségével a gyöngyösi óvodák számára gyűjtöttek játékokat, amit idén is megvalósítanak. A klub által legrégebben végzett karitatív tevékenység a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és a B. Braun dolgozóival közösen végzett karácsonyi adománygyűjtés, de felhívták már a figyelmet az autizmussal élőkre, legutóbb pedig egy SMA-betegségben szenvedő kétéves kisfiú, Erdős Ákos gyógykezelését támogatták. Mint a díjat átvevő Nagy Attila klubelnök az ünnepségen fogalmazott: mindezt azért tartják fontosnak, hogy a náluk sportoló 300 gyermek számára olyan értékrendet adjanak át, amely egész életükben elkíséri őket.

     

    Hiesz György polgármester pohárköszöntőjében ezen akciók közösségépítő szerepére hívta fel a figyelmet, mondván, volt már sikeres kézilabdacsapata a városnak, de ilyen erős közösséget még egyik sem alkotott. A városvezető köszönetet mondott a klubnak és Héri Andreának a munkájáért és áldozatvállalásért, és a szociális területen dolgozók munkáját méltatva úgy fogalmazott: bár az egyik legnehezebb munkát végzik, mégis kevés elismerésben van részük, ezért fontosak ezek az alkalmak, amelyek nem csak a díjazottakra, hanem munkatársaikra is rá tudják irányítani a figyelmet.

    A szociális munka napja

     
    21 kép
    Dátum: 2019-11-14 15:39:00
     


    Közösségi funkciók