3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Újra kigyúlnak az ünnep fényei

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.28. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdődtek az adventi előkészületek Gyöngyösön. A város díszvilágítását november 29-én kapcsolják be, az adventi rendezvénysorozat sztárfellépők és karácsonyi vásár mellett számos gyermekjátékot és hamisítatlan ünnepi hangulatot kínál.

     
     

    Több mint négyszáz látványelem, több kilométer fényfüzér felhelyezése kezdődött meg a napokban Gyöngyösön. A díszvilágítást november 29-én, az adventi rendezvénysorozat nyitónapján kapcsolják fel a városban. Idén az adventi események a Fő téren, a könyvtár udvarában és a Belváros téren zajlanak majd. Ezt a három helyszínt kötik össze az ünnep fényeivel.

    Az ünnepi rendezvénysorozatot az Ajándékdoboz Alapítvány és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. az önkormányzattal közösen szervezi. A programsorozat mindenki karácsonyfájának feldíszítésével kezdődik, a Fő tér közepén felállított fenyőt a Platán Úti Tagóvoda növendékei öltöztetik majd ünnepi díszbe november 29-én 10 órától. A Belváros téri színpadon már aznap délután több előadást láthatnak a gyöngyösiek. A december 22-ig tartó rendezvénysorozatban több sztárfellépő előadása is szerepel, így láthatjuk például Charlie, Tóth Vera, a Dívák, Tolvai Reni, Vásáry André, Szulák Andrea és Szekeres Adrien fellépését is a Gyöngyösi Advent színpadán.

    Az adventi gyertyagyújtások hagyománya is folytatódik, a színpadon vasárnaponként 17 órakor gyújtják meg a városi koszorú következő gyertyáját. A belvárosi programokat a gyermekeknek szánt attrakciók színesítik majd, a szokásos karácsonyi vásár mellett körhinta, Betlehem, állatsimogató és kisvonat gondoskodik a legkisebbek szórakoztatásáról. A kicsikhez természetesen a Mikulás is ellátogat majd, aki ezúttal a szülők segítségét kéri: ha szeretné, hogy gyermekének december 6-án a Mikulás személyesen adja át ajándékát, juttassa el azt december 3-ig a Mátra Művelődési Központba.

    A városi karácsonyi ünnepséget december 20-án, 17 órától rendezik a Szent Bertalan-templomban, ahol a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjai adnak ünnepi műsort.

    Advent első vasárnapján idén is ünnepi koncertet rendez az önkormányzat a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol ezúttal a Budapest Bár produkcióját láthatják az érdeklődők. Ugyanezen a napon, tehát december elsején rendezik az Advent a Kékesen programját Kékestetőn Malek Andreával és Gájer Bálinttal.


    Közösségi funkciók