3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.12.03. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

     
     

    Tizenötödik alkalommal szervezte meg karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely önkéntesei segítségével az ország több mint 200 nagyáruházában kérte arra a vásárlókat, hogy gondoljanak a nélkülöző családokra, és valamilyen tartós élelmiszerrel segítsék őket. Az akció során összegyűlt 283 tonna tartós élelmiszerből közel 57 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

     

    Gyöngyösön a B. Braun helyi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub felnőtt és utánpótláskorú sportolói nyolcadik alkalommal öltötték magukra az önkéntesek mellényét, és együttműködésüknek köszönhetően 2616 kilogramm tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni a TESCO üzletsorán, ahol idén is minden vásárló figyelmét felhívták az akcióra. Az adományokat 130 rászoruló családhoz juttatja el a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ – mondta el az élelmiszercsomagok december 2-ai ünnepélyes átadásán Maka Piroska igazgató a Családi és Gyermekjóléti Szolgálat épületében.

     
     

    Az élelmiszercsomagokat Horn Péter, a B. Braun magyarországi vezérigazgatója és Bognár József termelési igazgató mellett a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának játékosai, Ubornyák Dávid, Varsandán Milán és Urbán Egon, valamint a klub ügyvivője, Zázrivecz Adrien adta át a családoknak. A kézilabdázók külön ajándékkal is készültek, az egyesület logójával ellátott sapkákkal, kulacsokkal lepték meg a gyerekeket.

     
     

    Hiesz György polgármester az eseményen arról beszélt, mennyire fontos az a példamutatás, amelyet a város legnagyobb munkáltatója, legeredményesebb sportegyesülete és legjelentősebb szociális intézménye évről évre megvalósít, és a karácsonyi adománygyűjtések mellett évközben számos egyéb, élelmiszermentő kezdeményezésben megmutatkozik.

     

    A karácsonyi adománygyűjtés során összegyűlt élelmiszerekből összeállított csomagokat még az ünnepek előtt eljuttatják valamennyi családhoz.


    Közösségi funkciók