3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szigorúbb ellenőrzés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.01.07. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-01-07 17:09
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az idei évtől kezdve több, a városban hatályban lévő rendelet érvényesítését kezdi meg a Városrendészeti Igazgatóság Gyöngyösön.
    A fokozott ellenőrzések első fázisa a "központból kifelé haladva" a Fő térre vonatozó parkolási rendelet határozott és hatékony betartatása lesz.

     

    Célunk, hogy az engedély nélkül behajtó, parkoló gépjárműveket kiszorítsuk a belvárosi gyalogos övezetből. A Fő tér töltse be tényleges funkcióját, adjuk azt vissza a járókelőknek. A hatályban lévő önkormányzati rendeletünk értelmében

    A Fő térre azok a gépjárművek hajthatnak be, akik rendelkeznek állandó vagy eseti behajtási engedéllyel.

    Állandóra jogosult a Fő téren telephellyel vagy gépjárműtárolóval rendelkező jogi vagy természetes személy;

    Eseti behajtási engedély adható az ott lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy vagy telephellyel rendelkező vállalkozás vállalkozás érdekében végzett tevékenységhez, áruszállítás, pénzintézeti pénzszállítás, költöztetés vagy építési munkák végzéséhez az ehhez szükséges időtartamig. Egyéb esetekben legfeljebb 30 percig adható.

    Engedély és időkorlát nélkül az alábbiak jogosultak behajtásra:

    a) mozgáskorlátozott szállítását végző jármű az indokolt időtartamig;

    b) megkülönböztető jelzést használó gépjármű;

    c) a feljogosított közszolgáltató gépjárműve a közszolgáltatás ellátásának idejére;

    d) orvosi ellátásban és betegszállításban közreműködő gépjármű az ellátás, betegszállítás idejére.

    A behajtási engedélyek iránti kérelmet a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Városrendészeti Igazgatóságára kell benyújtani.

    Ennek értelmében, aki rendelkezik valamely behajtási engedéllyel 30 percig parkolhat a belvárosi gyalogos övezetben, amelynek módja, hogy a gépjármű szélvédője mögé ki kell helyezni az engedélyt, illetve egy a papírboltban vásárolható taneszközként alkalmazott órát, amin a parkolás időtartamát lehet ellenőrizni.

    Fontos tudni, hogy helyszíni bírsággal fogjuk sújtani azt, aki:

    nem rendelkezik behajtási engedéllyel és úgy hajt be a belvárosi gyalogos övezetbe,

    aki rendelkezik behajtási engedéllyel, de nem helyezi ki a szélvédő mögé az órát és az engedélyt

    aki az engedélyezett időkorlátnál hosszabb ideig tartózkodik az övezetben.

    Az engedély nélküli behajtásra vonatkozó bírság mértéke fix 30 ezer Ft, az óra és engedély kihelyezése nélküli parkolásé pedig 5000 Ft-tól,50000 Ft-ig terjed.

    Az elkövetkezendő időszakban ütemterv alapján a további fázisok célfeladatai között szerepel a városban lévő alapvető rend fenntartása, köztisztasági szabályok fokozottabb betartatása, markánsabb közterületi jelenlét és az állampolgárokkal történő "bizalmasabb" kapcsolat kialakítása.

    Ferenczy Dániel
    igazgató
    Városrendészeti Igazgatóság


    Közösségi funkciók