3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új eszközök a kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.01.20. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  "A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

   
   

  A pályázati támogatás egy kiváló paraméterekkel rendelkező, középszintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang beszerzését is lehetővé tette. Az új készülék jobb képminősége, a kép nagyobb tisztasága és kontrasztja jelentős mértékben segíti a diagnózis felállítását, csökkenti a vizsgálati időt. A Bugát Pál Kórház szülészeti osztályán az éves szülésszám emelkedő tendenciát mutat, A kismamák bizalommal vannak a gyöngyösi szülészet iránt, modern, családbarát környezet, jó szakmaiság jellemzi az osztályt. Az új ultrahang készülék tovább növeli a szülő nők biztonságérzetét, elégedettségét.

  A pályázat révén beszerzésre került egy emelt szintű radiológiai ultrahang készülék, mellyel az intézmény korszerűbb, költséghatékony működésű ellátást biztosít a megnövekedett vizsgálatok lebonyolításához a radiológiai osztály ultrahang részlegén. Ezzel emelkedik a betegellátás színvonala, lerövidül a diagnosztikai vizsgálatokhoz jutás ideje, így segítve betegeket, hogy minél hamarabb hozzájussanak a számukra megfelelő ellátáshoz. A 21. századnak megfelelő, korszerű eszközzel a betegutak szervezhetőbbé válnak. A diagnosztikai lehetőségek bővítésével nagyobb az esély a betegségek időben történő felfedezésének. Ez pedig növeli a betegek gyógyulási esélyeit, illetve csökkenti vagy megelőzi a kórházi felvételek szükségességét, ami az intézmény fekvőbeteg osztályainak tehermentesítésével is jár.

  A pályázat nyomán célként fogalmazódott meg az aktív kórházi ellátásokat segítő képalkotó diagnosztikai ellátások fejlesztése és a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, magasabb szintű szakellátás elérhetőségének biztosítása. Az intézmény vezetése elkötelezett az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javításában az ellátórendszer prevenciós kapacitásának, eredményességének és hatékonyságának növelésében, az ellátás időtartamának lerövidítésében, a kor színvonalának megfelelő eszközpark megteremtésében Ennek az eszközparknak a gyógyítás szolgálatába állításához a Bugát Pál Kórházban képzett szakdolgozói és orvosi tudás párosul.


  Közösségi funkciók