3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.01.23. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-01-23 22:58
 
    Szerző: Juhász Marianna
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

     
     

    Dr. Szén Gabriella közöntőjében arról is beszélt: a város önkormányzata továbbra megteremti a feltételeket ahhoz, hogy az igényes kultúra otthonra leljen Gyöngyösön. Példaként említette egyebek között a művelődési ház jelenleg is zajló felújítását, a kulturális és civil közösségek anyagi támogatását és a tavaly életre hívott új ifjúsági klubot.

    A Magyar Kultúra Napja

     
    17 kép
    Dátum: 2020-01-23 22:52:00
     

    Az ünnepségen átadták a képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést, mellyel Miller Lajos Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest, a Nemzet Művészét, a Magyar Művészeti Akadémia és Gyöngyös Város Barátainak Köre tagját, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörét jutalmazták.

    Miller Lajos kiemelte: miután tíz évvel ezelőtt elköszönt a színpadától, új missziót vállalt. Az volt a célja, hogy az Operaház falain kívül is megszerettesse az operát. A műfaj népszerűsítéséhez sok segítséget kapott, így az elmúlt években a mátraaljai településeken, valamint Gyöngyös erdélyi testvértelepülésén, Kézdivásárhelyen több mint harminc előadás megszervezésének lehetett részese. Az operaénekes a városi ünnepségen jelentette be, hogy a Magyar Művészeti Akadémia idén is hozzájárul a zene ünnepén immár évek óta megrendezett gyöngyösi operagála szervezéséhez, ami ősszel már az ötödik lesz.

    A Ká-Ró Színkör elismerését Czigány Marianna vette át Hiesz György polgármestertől. A társulat vezetője és rendezője miután elmondta, hogy a kitüntetés egy jó csapatmunka eredménye, hozzátette: az elmúlt harmincéves szakmai pályafutása során mindig arra törekedett, hogy megszerettesse a verseket és az irodalmat a fiatalokkal, valamint megtanítsa őket a szép magyar beszédre.

    - Ritka csoda, amikor két olyan jeles alkalom, mint egy városi ünnep és a kitüntetett születésnapja egy napra esik - mondta pohárköszöntőjében Hiesz György polgármester arra utalva, hogy Miller Lajos épp a díjátadó napján töltötte be nyolcvanadik életévét. - Büszke vagyok arra a ritkaságnak számító, kiemelkedő munkára, ami a klasszikus és a testkultúra terén Gyöngyösön zajlik. Örülök, hogy egyre többen felismerik, a kultúra támogatása éppen olyan fontos egy város életében, mint az infrastruktúra fejlesztése. Külön öröm, hogy a díjazottak, miután befejezték aktív pályafutásukat, a közösségépítésnek és a közösségformálásnak szentelték a szabadidejüket.


    Közösségi funkciók