3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nem lesz adóemelés Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.29. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2012-11-29 18:57
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Módosították a helyi adókról, valamint parkolásról szóló rendeletet a gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén. A bérlakás-rendelet ügyében egyelőre nem döntöttek a képviselők, a módosítási javaslat első fordulós tárgyalását decemberre halasztották.

   

  Gyöngyös képviselő-testülete november 29-ei ülésén döntött arról, hogy jövőre egyetlen adónemben sem emelik az adómértéket. Ezt azzal indokolták, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások teherhelése tovább már nem növelhető.

  A képviselő-testület megszüntette a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása munkaszervezetét, amely a törvények értelmében 2013. január 1-jétől nem működhet tovább. A grémium egyetértett azzal, hogy a többcélú társulás munkaszervezetének egyes feladatait, egyebek között koordinációs, végrehajtó, pénzügyi-gazdasági és intézmény-irányítási, valamint felügyeleti feladatait januártól a gyöngyösi polgármesteri hivatal lássa el.

  A testület elutasította az AVE Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. négymillió forintos díjkompenzációs igényét, melyet a cég a tavaly év végi és az idei év eleji törvénymódosítások miatt kiesett bevételének pótlására nyújtott be.

  A 2013-as költségvetési koncepcióval kapcsolatban Kovács Róbert pénzügyi igazgató hangsúlyozta: továbbra is átgondolt, tervszerű gazdálkodásra lesz szükség Gyöngyösön, valamint felhívta a figyelmet a jövőre várható törvényi korlátozásokra. A pénzügyi szakember egyebek között figyelmeztetett arra, hogy 2013-tól már nem lehet működési hiányt tervezni a költségvetésbe.

  Döntés született arról is, hogy december 31-ével megszűnik az öt éve működő Gyöngyös-Pálosvörösmart Intézményfenntartó Társulás, valamint a Gyöngyössolymos-Gyöngyös Intézményfenntartó Társulás.

  A képviselők úgy döntöttek, hogy a város közbiztonságának növelése érdekében megvizsgálják, mekkora költséggel járna további szabadidős rendőrök bevonása a bűnügyileg fertőzöttebb területekre, valamint felkérték a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságot, hogy - a Rendőrkapitányság bevonása mellett - vizsgálja meg a közterületi térfigyelő rendszer további bővítésének lehetőségét.

  Szintén döntés született arról, hogy a Rózsa, a Rákóczi, a Katona József, valamint a Koháry utca egy-egy szakaszával kibővíti a fizetőparkolós övezeteket, a Hanisz téren álló úgynevezett Fehér ház mögötti – félig köz-, félig magánterületen álló – parkoló ügyében azonban egyelőre nem hoztak döntést, a témára azután térnek vissza, hogy a társasház döntött a kérdésről.


  Közösségi funkciók