3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szomszédom, a felügyelő

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.01.28. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-01-28 12:49
 
    Szerző: Mikó Dalma
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Csaknem két hónapja Ferenczy Dániel irányítja Gyöngyösön a Városrendészetet. A vezetőváltás nem csak személycserét, de egy új, fiatalosabb, 21. századi szemlélet bevezetését is jelenti az igazgatóság életében. Ferenczy Dániel maga is hosszú évek óta városrendészként tett a Gyöngyösön élőkért, igazgatóként pedig eltökélt szándéka egy valóban városlakóbarát, az itt élő emberek érdekeit szolgáló rendészet megteremtése.

     

    - Merőben új kihívásokkal néz szembe tavaly december óta, ami a Városrendészetben végzett munkáját illeti. Melyek voltak az első gondolatok, amelyek a kinevezése után megfogalmazódtak?

    - Az előttünk álló időszak számos kihívást tartogat, ugyanis egy újfajta, a mai kor követelményeinek megfelelő városrendészeti apparátus fogja járni az utcákat. Fontosnak tartjuk a szemléletváltást: bírságoló szervezet helyett szolgáltató rendészetként szeretnénk működni. A munkánkat a hatékonyabb kommunikáció, az együttműködés és a határozottság jellemzi majd.

    - Pontosan mit ért ez alatt?

    - A határozottság abban nyilvánul meg, hogy a jogellenes cselekmények elkövetőivel szemben, a fokozatosság és az arányosság figyelembevételével a leghatározottabb intézkedéseket fogjuk megtenni, a helyszíni bírságoktól a feljelentésig. Elővesszük és leporoljuk azokat a helyi rendeleteket, amelyek eddig az íróasztalfiók mélyén lapultak. Lényeges szempont továbbá a rendőrség, a polgárőrség és a városrendészet szorosabb együttműködése, mert csak együtt lehetünk sikeresek. Ameddig állami részről a rendőrségnek a bűnüldözés a kötelessége, addig önkormányzati oldalról a városrendészetnek a bűnmegelőzésben kell nagyobb szerepet vállalnia. A magunk részéről ebben abszolút kezdeményezők leszünk. Így a jövőben erőteljesebb közterületi akciókra kell számítani hatékonyabb jelenléttel, és egy ezt támogató térfelügyeleti kamerafigyeléssel.

    - Milyen konkrét intézkedéseket tervez?

    - Prioritást élvez a Fő téren zajló forgalom szabályozása. Fontosnak tartom, hogy az engedély nélkül behajtó, parkoló gépjárműveket kiszorítsuk a belvárosi gyalogos övezetből. A Fő tér töltse be tényleges funkcióját, adjuk azt vissza a járókelőknek. Természetesen egyik intézkedés sem ér semmit, ha nem nyitunk a lakosság felé. Van egy normáldíjasan hívható szám, a 06 70/866 9555, amelyen elérhető az éppen szolgálatban lévő közterületi járőrcsapat, így a lakosok közvetlenül nekik tehetnek bejelentést, gyorsítva és hatékonyabbá téve az intézkedést. Várhatóan ősszel elindítjuk a "Szomszédom, a felügyelő" programot. Ennek lényege, hogy mind a tíz választókerület kap egy körzeti felügyelőt, aki egyfajta bizalmi emberként jelenik meg, a körzetlakók közvetlenül neki tehetnek majd bejelentést, észrevételt. Így szeretnénk csökkenteni az állampolgárok és rendészetben résztvevő szereplők között kialakult esetleges ellentéteket, és növelni a szubjektív biztonságérzetet.


    Közösségi funkciók