3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Városbál: egész februárban folytatódik az adakozás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.02.02. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2020-02-02 12:14
 
    Szerző: Juhász Marianna
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az est végére több mint két és fél millió forint gyűjt össze az idei gyöngyösi városbálon, melynek bevételével a Bugát Pál Kórház Alapítványt támogatták a jótékonykodók. A rendezvényen bemutatták az első Gyöngyös-tortát is. Mindazok, akik a desszertet februárban megkóstolják a Fő téri G&D Kézműves Cukrászdában, a sütemény megvásárlásával szeletenként száz forinttal gyarapítják az alapítvány támogatására szánt báli bevételt.

     
     

    Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon köszöntőjében Hiesz György polgármester egyebek mellett arról beszélt: a nagy hagyományokkal rendelkező rangos társadalmi esemény évről évre a szórakozáson túl valamilyen nemes ügyet is szolgál. Mint fogalmazott, a bálozók és a támogatók jóvoltából idén Gyöngyös, illetve a tágabb térség egészségügyi ellátása színvonalának javításához járul hozzá a bál.

    A belépő- és támogatójegyekből, valamint az adományokból összegyűlt pénzbeli segítséget jelképező kártyát a polgármester Weisz Péternek, a kórház főigazgatójának és Báry Péternek, az alapítvány kuratóriumi tagjának adta át.

    Városbál 2020

     
    38 kép
    Dátum: 2020-02-02 06:47:00
     

    Weisz Péter elmondta: büszke a gyöngyösi Bugát Pál Kórház dolgozóira, akik mind kiváló tudással rendelkező, tehetséges szakemberek. A főigazgató a bálon jelentette be, hogy az országban elsőként a gyöngyösi egészségügyi intézményben kezdi meg majd működését egy egyfázisú kutató klinika, amely további lehetőségeket biztosít a kórház szakmai fejlesztésére.

    Báry Péter pohárköszöntőjében kiemelte: az alapítvány olyan hasznos életmentő és egészségjavító orvosi eszközökre, egyebek között defibrillátorra és EKG-re fordítja a báli adományt, amely sokak gyógyulását szolgálja.

    A Kékes Étterem által felszolgált vacsora különlegessége volt a desszertként felszolgált Gyöngyös-torta, melyet a bál közönsége kóstolhatott meg elsőként. Az első Gyöngyös-tortát Szó Gellért, a G&D Kézműves Cukrászda cukrásza sárgabarackkal, a Gyöngyös díszpolgáraként is tisztelt 100 esztendős dr. Bálint György legkedveltebb gyümölcsével, valamint a Mátra erdeire jellemző mogyoróval ízesítette.

    A várostorta megalkotására hagyományteremtő szándékkal kérték fel az ország torta elkészítésére meghirdetett versenyen 2015-ben és 2016-ban is első helyezést elnyert cukrászt.

    A sárgabarack és a mogyoró ízpárosítása szerencsés választás volt, hiszen régi hagyományra tekint vissza a Gyöngyös térségében is gazdagon termő, intenzív aromájú gyümölcs és az olajokban, értékes tápanyagokban bővelkedő mogyoró.

    Szó Gellért a sárgabarack savanykás ízét a mogyoró karamellizálásával, tejcsokoládéval, valamint ropogós textúrákkal fokozta. 

    A tortát február 4-től már a gyöngyösi Fő téren található G&D Kézműves Cukrászdában bárki megízlelheti. 

    A cukrászda tulajdonosai, a Szó család tagjai a városbál jótékony céljához csatlakozva februárban minden eladott Gyöngyös-torta szelet árából 100 forintot felajánlottak támogatásként, amit a hónap végén átutalnak a Bugát Pál Kórház Alapítvány számlájára. Így bárki, aki megkóstolja a sárgabarackos-mogyorós Gyöngyös-tortát, részese lehet a kórházat támogató jótékony akciónak.

    A bálon, melynek idén is a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete volt a társszervezője, a vacsorafogások mellé a város és a térség borászainak kiváló borait szolgálták fel. A rendezvény jó hangulatáról pedig helyi fiatal, tehetséges művészek: Koczka Tamás, Csépány Bálint, a Vidróczki Néptáncegyüttes, Tufescu Csenge és Czirák Balázs, valamint Molnár Gábor és Nagy Dániel duója gondoskodott.


    Közösségi funkciók