3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megszűnik az átjárás a kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.09. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-03-09 14:05
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi Bugát Pál Kórház a látogatási tilalmon túl további megelőző intézkedéseket is tesz a járvány elkerülésére.

     
     

    A gyöngyösi kórházban már az országos látogatási tilalom elrendelése előtt - az influenza miatt - érvényben volt a korlátozás. A kórház egyéb szigorításokat is bevezet - mondta el rendkívüli sajtótájékoztatóján Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

    Hangsúlyozta: Gyöngyösön nincs koronavírusos beteg és nincs pánikhangulat sem. Épp azért igyekeznek mindent megtenni, hogy ez így is maradjon.

    A főigazgató bejelentette: megszüntetik a gyalogos átjárást a kórház területén, kizárólag a járóbeteg-szakrendelő bejáratán lehet bemenni a kórház területére.

    Ugyancsak megszüntetik, illetve minimálisra korlátozzák a járó- és fekvőbeteg részlegek közötti átjárást, amit csak különösen indokolt esetben tesznek lehetővé.

    Az intézkedések betartását megerősített biztonsági szolgálattal támogatják meg.

    A változásokról információs táblákkal is tájékoztatják a kórházba érkező betegeket.

    A főigazgató hangsúlyozta: mindezek megelőző intézkedések, és azt szolgálják, hogy a gyógyítómunka továbbra is zavartalanul folyhassék az intézményben. Ehhez a kórház orvosainak, dolgozóinak egészségét is meg kell őrizni.

    Beszélt arról is, a kórház több pontján fertőtlenítő pontokat alakítanak ki. Ennek kapcsán a személyi felelősségre hívta fel a figyelmet, arra kérve mindenkit: étkezés előtt és után, toaletthasználat előtt és után semmképp se hagyja el az alapos és helyes kézmosást, illetve fokozottan figyeljen otthon is a fertőtlenítésre.

    Végezetül Weisz Péter bejelentette azt is: a kórházban már működik az operatív járványügyi bizottság, illetve a gyöngyösi campussal egy közös egyeztető bizottságot is létrehoztak.


    Közösségi funkciók