3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tisztelt Gyöngyösi Lakosok!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.10. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Mint mindannyiunk előtt is ismert, már Európában és Magyarországon is megjelent a koronavírus, és sokasodnak a betegséggel kapcsolatos kérdések. A szakmai válaszok megadására elsősorban a Kormány által felállított Operatív Törzs, az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az egészségügyi intézményrendszer hivatott.

     

    A korrekt információátadások mellett sajnos nagyon sok álhír is megjelenik. Fontos, hogy mindig hiteles hírforrásokból szerezzünk információkat! Tekintettel arra, hogy a népegészségügyi szakemberek hatáskörébe tartozik a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás és intézkedések megtétele, fontosnak tartjuk, hogy Önkormányzatunk abban nyújtson segítséget, hogy minél több információ jusson el Önökhöz a fertőzés megelőzése érdekében.

    Javasolt azoknak a lakosoknak otthon maradniuk, akik az elmúlt hetekben a koronavírussal érintett országok bármelyikében jártak, és bármilyen betegségtünetet észlelnek magukon, fontos, hogy ne személyesen, hanem telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal. A háziorvosok és házi gyermekorvosok rendelkeznek a követendő vizsgálati eljárásrendről.

    A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében ugyanazokat a megelőző szabályokat kell betartani, melyeket az influenza elkerülése érdekében is tennénk:

    • Gyakran és alaposan mossunk kezet szappannal vagy kézfertőtlenítővel!
    • Tartsuk távol a kezeinket és az ujjainkat a szemünktől, az orrunktól és a szánktól!
    • Köhögésnél, tüsszentésnél papírzsebkendőt használjunk!
    • Kerüljük a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezést!

    Javasolt továbbá a későbbiekben pótolható utazások elhalasztása, ezzel is minimalizálva a fertőzés esélyét. Aki állandóan szed gyógyszert, annak érdemes otthon tartani azokból legalább egy hónapra elegendő adagot, hogy egyéb betegségünk híján ne kelljen orvoshoz és gyógyszertárba menni.

    Éjjel-nappal működik országos ügyeleti központ, amely a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenesen hívható telefonszámokon érhető el. Lehetőség van a koronavirus@bm.gov.hu címen is kérdést feltenni, információt kérni, illetve bejelentést tenni.

    A nyugalom megőrzése mellett, a megelőzéssel kapcsolatos előírások betartására kérek mindenkit!

    Legyünk óvatosak, vigyázzunk magunkra és egymásra!

     

    Hiesz György polgármester


    Közösségi funkciók