3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


További intézkedések a járvány megelőzésére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.16. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Tekintettel arra, hogy a napokban számítani kell a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet súlyosbodására, a Hiesz György polgármester további szigorító intézkedéseket rendelt el Gyöngyösön.

     
     

    A városvezető arra kéri a lakosságot, hogy tegyenek meg mint annak érdekében, hogy lassítani lehessen a vírus terjedését. Hangsúlyozta, okuljunk más országok példájából, és ne hagyjuk, hogy a koronavírus elhatalmasodjon az országban.

    A polgármester hangsúlyozta: bármennyire is drasztikusnak tűnnek az intézkedések mindenképpen szükségesek annak érdekében, hogy megóvjuk a kiemelten veszélyeztetettek közé tartozó időseket. A nagyszülők, és a szülők megóvása csak úgy lehetséges, ha mindannyian betartjuk a szükséges előírásokat.

    Gyöngyösön az alábbi korlátozó intézkedések lépnek életbe meghatározatlan ideig:

    március 16-án bezár:

    - a Cinema Bridge Mozi

    - a Mátra Művelődési Központ

    - a Vachott Sándor Városi Könyvtár

    március 17-től bezár:

    - a városháza ügyfélszolgálata. Ügyintézésre csak telefonos vagy elektronikus úton lesz lehetőség

    - a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand

    - a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) nappali ellátást biztosító intézményei közül a Visonta úton az Idősek Klubja; a Lokodi úton a Hétszínvirág Napközi Otthon és a Petőfi úton a Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátója.

    A Hajléktalanszállón, a Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Hajléktalanszállón be- és kijárási tilalmat, illetve korlátozást rendelnek el.

    A KHSZK a közétkeztetést kizárólag házhoz szállítással biztosítja, melyet telefonos megrendeléssel lehet igénybe venni.

    Az Idősek Bentlakásos Otthonában továbbra is érvényes a korábban bevezetett látogatási tilalom.

    Március 17-től betiltják az edzéseket az önkormányzati sportlétesítményekben, tilos lesz a gyöngyösi játszóterek és a szabadtéri sportpályák használata.

    A Családsegítő Intézet házasságkötő termében csak azok vehetnek részt az esküvőkön, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a házasság törvényességéhez, illetve a legszűkebb család tagjai.

    Az iskolai diákétkeztetést igények esetén továbbra is biztosítja az önkormányzat. Jelenleg zajlik a felmérés, hogy mennyien szeretnék élni a lehetőséggel. Minden oktatási intézmény ügyeletet tart, a szolgáltatással kapcsolatban ott lehet érdeklődni, a kifüggesztett tájékoztatón megtalálják a szolgáltató elérhetőségeit. A meleg ételt a szolgáltató dobozokba csomagolja, amit az intézményekben lehet átvenni, hétköznap 12-13 óra között.

    A március 31-ig esedékes helyi adó befizetéssel kapcsolatban a postán történő befizetés helyett az elektronikus utalást részesítsék előnyben. Lehetőség van arra is, hogy az online fizetést akár másoknak ? időseknek, betegeknek ? is teljesítsék a netbanki szolgáltatással rendelkezők.

    A koronavírus legveszélyeztetettebbjei éltkortól függetlenül a krónikus betegségben szenvedők, valamint a 65 év fölötti idősek. Vigyázzunk rájuk, és ha megtehetjük, segítsük őket. A nehéz időszakban a család fiatalabb tagjai, vagy akár a szomszédok tegyék meg, hogy bevásárolnak, kiváltják a gyógyszereket a környezetükben élő időseknek, hogy a veszélyeztetettek körébe tartozóknak minél kevesebbet kelljen otthonról kimozdulniuk.

    Fontos, hogy az oktatási intézmények bezárása miatt otthon maradó kisgyermekek felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzuk. Habár a tapasztalatok alapján elmondható, hogy a koronavírus a gyermekeket és a fiatal, egészséges felnőtteket viseli meg a legkevésbé, a vírus hosszú lappangási ideje miatt a gyermekek vírushordozók lehetnek, és megfertőzhetik a nagyszülőket.

    Habár a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben nem zárnak be a templomok, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánlásához csatlakozva a polgármester is a hívek felelős és körültekintő hozzáállását kéri, valamint azt javasolja, hogy a biztonság érdekében a hívek kerüljék a misék látogatását.

    Az önkormányzat az elkövetkező napokban kidolgozza annak lehetőségét, hogy az önkormányzat hogyan tudna segíteni a város idős lakosságának az alapvető élelmiszerek beszerzésében, illetve a gyógyszerek kiváltásában.

    Annak érdekében, hogy segítségnyújtást megfelelő létszámmal el tudják látni, várják azok jelentkezését, akik önkéntesként részt tudnának vállalni a szolgáltatás biztosításában. Az önkormányzat hamarosan közzéteszi azokat az elérhetőségeket, ahol a jelentkezéseket várják.

    A Gyöngyösi Városi Televízió szolgáltatásait felajánlva szeretnék segíteni az otthoni tanulást, erről egyeztetést tartanak a KLIK-kel és az oktatási intézményekkel.

    A tömegközlekedés egyelőre biztosított, a szolgáltató társaság rendszeresen gondoskodik a járatok fertőtlenítéséről.

    Az önkormányzat, a helyzet aktualitásának megfelelően folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a legfrissebb információkról és változásokról.


    Közösségi funkciók