3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Betiltották a beteglátogatást, az orvosok telefonon érhetők el

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.17. kedd
 
 
  Szerző: Pásztor Csilla
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Nincs koronavírusos beteg sem Gyöngyösön, sem Heves megyében - mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, több és újabb szigorítást is bevezettek az egészségügyi intézményben, hogy megelőzzék a helyzet súlyosbodását. 

   

  A gyöngyösi kórházban március 17-től fekvőbeteg felvétel kizárólag a sürgősségi osztályon keresztül történhet. A portaszolgálatot megerősítették, biztonsági őrök ellenőrzik a betegek hőmérsékletét. A közvetlen betegellátásban 65 éven felüli orvos és nővér nem vehet részt, az osztályon belül háttérkonzultációt végezhetnek. A járóbeteg szakrendelésen munkaidő alatt az orvosok bent vannak, telefonon orvosi ügyelet működik és e-receptet is felírnak. A kórházban csak sürgősségi betegellátás történik - jelentette be Assani Omar orvosigazgató.

  A szükséges laborvizsgálatokhoz a háziorvosok veszik le a vért. A kórházban csak az életmentő, sürgős beavatkozásokhoz szükséges esetben, a sürgősségi osztály által kért laborvizsgálatokat végzik el.

  A tervezett radiológiai, CT-, ultranhang- és röntgenvizsgálatok elmaradnak. A kismamák ellátása folyamatos, a kezelő orvosukkal egyeztetett időpontban történnek a vizsgálatok. Varratszedés esetén szintén a beteg és a kezelőorvos egyeztetése szükséges.

  A beteglátogatási tilalom idején kizárólag kegyeleti okokból engednek be hozzátartozókat a fekvőbeteg osztályra.

  Átmenetileg a kórház területén bezárt a büfé, a segédeszközbolt és a vényforgalmas patika is. Beteg hozzátartozója egyetlen kórházi osztályra sem mehet be, a bent fekvő betegek részére csomagot csak hétfőtől péntekig 11 és 12 óra, illetve 15 és 16 óra között lehet bevinni, amit a szakrendelő bejáratánál, az ott ügyeletben lévő nővérnek adhatnak át.

  A tájékoztatón elhangzott: a kórházban a jelenlegi állapotnak megfelelő védőeszközökkel rendelkeznek, és folyamatosan felhívják a lakosság figyelmét a gyakori kézmosás és a fertőtlenítés fontosságára.


  Közösségi funkciók
   
   

  Kapcsolódó cikkek