3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Később jutalmazzák meg a kitüntetetteket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.22. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-04-22 14:31
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A koronavírus-járvány miatt idén elhalasztja a városi kitüntetések átadását Gyöngyös önkormányzata. A hagyományos ünnepélyes díjátadásokat a rendkívüli helyzetet követően rendezik majd meg -mondta Hiesz György polgármester.

     
     

    A képviselő-testület által alapított díjátadók sora minden év áprilisában azoknak a fiataloknak a jutalmazásával kezdődik, akik munkájukkal, tevékenységükkel példát mutatva jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

    Idén a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért elismerés a Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgató testvérpárját, Csörgő Katát és Csörgő Terkát; a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetért elismerés Csanádi Bertold Balambért, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola 10. évfolyamos, hegedű tanszakos tanulóját; a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetés pedig Zeltner Domonkost illeti meg.

    Mivel a járvány miatt bevezetett óvintézkedések miatt nincs lehetőség arra, hogy a díjazottak személyesen vegyék át a jutalmat, az alábbiakban adjuk közre a kitüntetettek rövid méltatását.

    Csanádi Bertold Balambér

     

    A Pátzay János Katolikus Zeneiskola 10. évfolyamos, hegedű tanszakos tanulója. Jelenleg a Berze Nagy János Gimnázium 11. évfolyamos tanulója. Aktív, sokoldalú közösségi ember. Részt vesz a gimnázium diákönkormányzatának munkájában. Iskolai, városi ünnepi rendezvények, megemlékezések állandó résztvevője. Önkéntes vöröskeresztes aktivistaként példát mutat tanulótársainak a segítségnyújtásban.

     

    Bertold öt éves kora óta hegedül, tanára Matinné Szabó Katalin. Összhangzattani ismereteit szintén a zeneiskola pedagógusától, Spiczmüller Ákostól tanulta. Zenei tehetsége korán megmutatkozott a zeneiskolai hangversenyeken.

    Hegedűszólistaként tíz éve rendszeresen képviseli városunkat a megyei, regionális, országos és nemzetközi versenyeken.

    A Páczay János Katolikus Zeneiskolában működő, az iskola vonós tanáraiból, egykori és jelenlegi tehetséges növendékekből álló, Musica Mansueta Kamarazenekar tagja.

    Testvéreivel 10 évvel ezelőtt alapította a Kendergát népi zenekart. Célul tűzték ki a magyar hagyományok ápolását, a magyar népzene óvodai, iskolai népszerűsítését, városi rendezvényeken való megjelenését. Népzenei pályáját olyan zenészek egyengetik, mentorálják a mai napig, mint Lányi György, a Téka zenekar alapítója, és ifj. Csoóri Sándor, a Muzsikás együttes alapítója.

    Csörgő Kata és Csörgő Terka

     

    Általános iskolai tanulmányaik első négy évét Viszneken, a helyi általános iskolában végezték. A testvérek a Berze Nagy János Gimnáziumban tanultak.

     

    Segítőkészségük, emberi tartásuk, a tásaik iránt érzett felelősségtudatuk átlagon felüli. Soha nem estek kétségbe a nehézségek és a hirtelen felmerülő problémák láttán, mindig a megoldást keresték. Józan ítélőképességük, szeretetreméltó természetük csendben, hivalkodás nélkül tette őket a közösség vezető személyiségeivé.

    A természettudományok iránti érdeklődés családi vonás.

    Kata és Terka a humán műveltség területén és a természettudományokban egyaránt jártas fiatalok, akik a biológiai-kémiai tanulmányaik mellett a képzőművészetben és a zenében.

    A Természettudományos Önképzőkör diák titkáraként hosszú éveken át tevékenykedtek. Több nagyszerű előadást készítettek, így az ikrekről, vagy a genetikai betegségekről. A megyei, területi és országos biológia és elsősegélynyújtó versenyeken kiemelkedően szerepeltek. A biológia versenyeken elért sikereiket Molnárné Borbás Katalinnak köszönhetik.

    A gimnáziumi vöröskeresztes életet 6 éven át lelkesen szervezték.

    Példaképek lettek, mert kiemelkedően teljesítettek, de példaképek azért is, mert közben „nem felejtettek el” igazi diákok maradni, diáknapon osztálytáncot gyakorolni, újságot szerkeszteni, és közben kiválóan zenélni.

    Jelenleg mindketten a Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatói.

    Zeltner Domonkos

    A Vak Bottyán János Katolikus Közgazdasági és Műszaki Szakgimnázium egykori diákja jelenleg az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karának harmadéves hallgatója.

    Közösségépítő tevékenységét már középiskolai évei alatt is figyelemmel kísérhettük. Nyitottsága, inspiráló személyisége, jó kapcsolatteremtő képessége ösztönözte kortársait az önszerveződésre, közösségi programok megvalósítására. Érdeklődése széles körű, tevékenységi köre sokrétű.

    A családi hagyományt követve (a nagyapa, Zeltner Imre a Vidróczki Néptáncegyüttes alapítója, a szülők is tagok) 9 évesen kezdett táncolni a Vidróczki Néptáncegyüttes egyik utánpótlás csoportjában.

    Az együttes által rendezett Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében és lebonyolításában is évek óta rendszeresen részt vett. Egyetemi évei alatt egy budapesti tánccsoportnak is tagja lett.

    Sokoldalú személyiségként a sport területén is eredményes. Középiskolás évei alatt kézilabdázott és röplabdázott, de a Gyöngyöshalász SE színeiben a labdarúgásban is versenyez.

    Középiskolásként tagja volt a diákönkormányzatnak, és számos közösségi program szervezője volt.

    Tevékenységei elismeréseként 2013-ban az Arany János Általános Iskolában közösségi munkáért Arany-díjat kapott, 2017-ben az Egri Főegyházmegye Érseki jutalmában részesült.

    Domonkos a gyöngyösi fiatalok között sokoldalú tevékenységével olyan értéket képvisel, amely példaértékű kortársai számára. Élete minden területe – legyen az művészet, sport, hit- vagy a tanulmányi élet – közösséghez kötött és értéket hoz létre. Értéket, amely a hagyományokban gyökerezik, ugyanakkor aktuális és minden pontja előre mutat.


    Közösségi funkciók