3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nem üléseznek, de döntés előtt egyeztetnek a képviselők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.05. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-05-08 13:03
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel áprilisban sem ülésezett a gyöngyösi képviselő-testület. A hivatal által előkészített anyagokat e-mailban kapták meg a képviselők, majd véleményüket, szavazatukat és a bizottsági javaslatokat szintén elektronikus úton küldték el a polgármesternek.

     

    Hiesz György elmondta: habár a jelenlegi veszélyhelyzetben városvezetőként lehetősége van egy személyben döntéseket hozni, a képviselő-testület tagjainak továbbra is kikéri a véleményét.

    Az egyeztetéseket követően áprilisban elfogadták Gyöngyös új közbeszerzési szabályzatát, és módosították az önkormányzat versenyszabályzatát.

    Döntés született az V. számú házi gyermekorvosi praxis jogának átvételéről, miután dr. Kriszten Éva átruházza az önálló orvosi tevékenységet dr. Nagy Évának.

    A képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést idén Erdélyi Éva, a Mátrafüredi Tagóvoda vezetője, Szabó Viola, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zenetanára, valamint Marselek Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusának oktatója, nyugalmazott egyetemi tanár, professor emeritus veheti majd át.

    Új felügyelőbizottsági tagot választottak az Iparipark Fejlesztő Kft.-ben, a jogot Horváth Kristóf Zoltán kapta meg.

    Elvi döntés született egy önkormányzati tulajdonban lévő, az ipari parkban található útszakasz értékesítéséről annak érdekében, hogy az újonnan kialakítandó 100 hektáros ipari területen elkezdődhessen egy Európai Unió által támogatott közműépítés.

    Hárommillió forintos támogatást szavaztak meg a városban működő polgárőrszervezeteknek, melyek nagy segítséget jelentenek egyebek között a járványhelyzet miatt kialakult rendkívüli intézkedéseket igénylő időszakban is.

    Elfogadták a Városgondozási Zrt. üzleti tervét, és egyúttal döntés született arról is, hogy a társaságnál tőkeleszállítást hajtanak végre.

    Elfogadták két helyi fiatal házaspár támogatási igényét, akik így egy-egymillió forintos segítséget kapnak az önkormányzattól. A pénzbeli segítség fele vissza nem térítendő támogatás, míg 500 ezer forintot kamatmentesen kell majd visszafizetniük a házaspároknak.


    Közösségi funkciók